Marele actor Ion Dichiseanu este condus astăzi pe ultimul drum. Cortegiul funerar a plecat de la Teatrul Nottara spre cimitirul Bellu, din Capitală, în jurul orelor 12:00, acolo unde maestrul își va dormi somnul de veci.

Acesta a beneficiat de onoruri militare, fiind decorat, de altfel, de către președintele Klaus Iohannis, cu Ordinul „Serviciul Credincios” în grad de ofițer. Ion Dichiseanu va fi înmormântat în sicriu alb, în haine albe. Mașina mortuară a fost condusă de o femeie, la dorința artistului.

„Pentru mine este o adevărată onoare să am acest privilegiu. Din nefericire este un lucru foarte trist pentru întreaga țară, pentru întreaga națiune faptul că domnul Dichiseanu a plecat de lângă noi. Era un suflet de aur, o persoană și un artist cum rar mai întâlnești. La ora 10:00 vom plecat de aici (n.r Teatrul Nottara), vom face oprire în fața casei domnului Dichiseanu, așa își dorește fiica să își i-a la revedere și de la casă.

Este un moment foarte greu pentru toată lumea, pentru fiica domnului Ion Dichiseanu este un moment cumplit, nu își poate stăpâni lacrimile. Apoi ne vom opri direct la cimitir”, a spus Gabi Lucuțar, femeia care conduce dricul lui Ion Dichiseanu, pentru Antena 3.

Ioana, fiica actorului, este copleșită de durere. Aceasta a adus o coroasă de flori pe care este inscripționat un mesaj emoționant: „Cel mai bun tătic, soț și bunic din lume. Familia”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Mai 2021 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.