Sicriul cu trupul neînsuflețit al marelui actor Ion Dichiseanu a fost depus, vineri, la Teatrul Nottara, acolo unde și-a început cariera și unde a jucat mai mult de 40 de ani. Astăzi, maestrul va fi înmormântat la Cimitirul Belu cu onoruri militare.

Vineri, în jurul orelor 13:00, trupul neînsuflețit al maestrului Ion Dichiseanu a fost depus în foaierul Teatrului Nottara, deoarece pentru actor această instituție a însemnat casa sa. A jucat aici mai bine de 40 de ani. Toți cei care l-au cunoscut i-au putut aduce un ultim omagiu. Astăzi, la 10:00, cortegiul va pleca spre Cimitirul Bellu, acolo unde corpul fără suflare al marelui artist va fi depus la capelă. La orele 12:00, va începe și slujba de înmormântare cu onoruri militare. Locul de veci al acestuia se află pe Aleea Artiștilor, alături de alți colegi de scenă.

A murit după o lungă suferință

Actorul a murit joi, la 87 de ani, la Spitalul Floreasca, unde era internat de la începutul anului. Acesta s-a stins după o lungă suferință. A ajuns pe mâna medicilor după o infecție cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală, mărturisea fiica lui, Ioana Dichiseanu. Din acel moment, starea sa de sănătate a suferit urcușuri și coborâșuri. A fost externat, apoi din nou internat. În ianuarie 2020, a fost internat de urgență la Terapie Intensivă și intubat. Din atunci, maestrul scenei românești nu a mai ajuns acasă.

„Nu a pornit dintr-o suferință anume, el este un fost fumător și a avut o saturație ușor scăzută a oxigenului, dar nu alarmantă. În noiembrie a avut câteva simptome care i-au dat de bănuit, a făcut radiografie și CT. Acestea au fost prost citite, prost interpretate. A făcut o bronhoscopie și, la 11 zile după aceasta, s-a prăbușit și am aflat că a fost infectat cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală”, explica atunci fata sa.

Citeste si:
Cum a devenit celebru Mihai Bobonete, interpretul lui Bobiță din...
Cum a devenit celebru Mihai...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.