Ion Dichiseanu, în vârstă de 87 de ani, s-a stins din viață joi, la Spitalul Floreasca, în jurul orei 15:00, unde era internat de la începutul anului. Starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid după ce a fost infectat cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală.

Ion Dichiseanu a murit joi, după o lungă suferință. În noiembrie 2020, maestrul a ajuns pentru prima dată la spital. I s-a făcut o radiografie și un CT, dar i s-a pus un diagnostic eronat. În plus, a fost infectat cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală, a informat fiica actorului, Ioana Dichiseanu. În ianuarie a ajuns din nou pe mâna medicilor, care au hotărât să-l interneze de urgență la Terapie Intensivă. Din acel moment, marele actor nu a mai ajuns acasă.

„Nu a pornit dintr-o suferinţă anume, el este un fost fumător şi a avut o saturaţie uşor scăzută a oxigenului, dar nu alarmantă. În noiembrie a avut câteva simptome care i-au dat de bănuit, a făcut radiografie şi CT. Acestea au fost prost citite, prost interpretate. A făcut o bronhoscopie şi, la 11 zile după aceasta, s-a prăbuşit şi am aflat că a fost infectat cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală”, clarifica Ioana Dichiseanu la acea vreme.

Joi, marele artist s-a stins la 87 de ani. Trupul neînsuflețit al acestuia va fi depus vineri, 21 mai, la ora 13:00, în foaierul Teatrului Nottara, iar cei care doresc îi pot aduce un ultim omagiu. Procesul se va desfășura cu respectarea normelor sanitare în vigoare. Sâmbătă, la ora 10:00, cortegiul va pleca spre cimitirul Belu. Slujba de înmormântare va avea loc la ora 12:00. Actorul va fi condus pe ultimul drum cu onoruri militare.

Citeste si:
Cum a devenit celebru Mihai Bobonete, interpretul lui Bobiță din...
Cum a devenit celebru Mihai...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.