Meghan Markle a câștigat toate drepturile de autor asupra unei scrisori adresate tatălui ei, Thomas, dându-i astfel definitiv câştig de cauză în procesul intentat tabloidului Mail on Sunday, care a publicat acel document.

Fosta actriţă americană, în vârstă de 39 de ani, câştigase deja pe 11 februarie prima parte a acestei acţiuni în instanţă, pentru atingeri aduse vieţii private, deschisă împotriva Mail on Sunday. Ducesa de Sussex i-a reproşat tabloidului menţionat că a publicat un e-mail expediat în 2018, în care îi cerea tatălui ei, Thomas Markle, să înceteze să mai vorbească şi să mai mintă în mass-media despre relaţia lor tensionată.

Judecătorul Mark Warby, de la Înalta Curte de Justiţie din Londra, a afirmat cu acea ocazie că publicarea scrisorii a încălcat drepturile de autor şi că un proces suplimentar era necesar pentru a stabili deţinătorul acelor drepturi, după ce Associated Newspapers a argumentat că Meghan a fost ajutată de echipa ei de PR pentru a redacta textul în cauză.

Miercuri, judecătorul a decis că drepturile de autor asupra scrisorii nu aparţin coroanei britanice, ci lui Meghan Markle. Astfel, el i-a dat definitiv câştig de cauză soţiei prinţului Harry în procesul intentat tabloidului Mail on Sunday, care a fost obligat în martie să publice pe prima sa pagină un comunicat prin care să îşi informeze cititorii că a pierdut procesul împotriva ducesei de Sussex.

Potrivit lui Ian Mill, avocatul lui Meghan Markle, serviciile aflate în serviciul reginei "au respins orice revendicare a drepturilor de autor în numele coroanei britanice". Fostul secretar pentru comunicare al cuplului regal, Jason Knauf, a afirmat prin intermediul avocaţilor lui că nu a scris şi nu a participat la redactarea acelei scrisori.

Citeste si:
ÎPS Teodosie, criticat de Patriarhul Daniel. I-a refuzat avansarea...
ÎPS Teodosie, criticat de...

Avocatul angajat de Associated Newspaper, compania care editează tabloidul Mail on Sunday, a considerat "regretabil" faptul că Jason Knauf nu a clarificat mai devreme acest aspect. Prinţul Harry, în vârstă de 36 de ani, al şaselea în ordinea de succesiune la tron, a denunţat în mai multe rânduri presiunea exercitată de mass-media asupra lui şi a soţiei sale şi a dezvăluit că acesta a fost principalul motiv care l-a făcut să se retragă din rândul membrilor activi ai casei regale, în aprilie 2020, informează Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.