Meghan Markle a câștigat toate drepturile de autor asupra unei scrisori adresate tatălui ei, Thomas, dându-i astfel definitiv câştig de cauză în procesul intentat tabloidului Mail on Sunday, care a publicat acel document.

Fosta actriţă americană, în vârstă de 39 de ani, câştigase deja pe 11 februarie prima parte a acestei acţiuni în instanţă, pentru atingeri aduse vieţii private, deschisă împotriva Mail on Sunday. Ducesa de Sussex i-a reproşat tabloidului menţionat că a publicat un e-mail expediat în 2018, în care îi cerea tatălui ei, Thomas Markle, să înceteze să mai vorbească şi să mai mintă în mass-media despre relaţia lor tensionată.

Judecătorul Mark Warby, de la Înalta Curte de Justiţie din Londra, a afirmat cu acea ocazie că publicarea scrisorii a încălcat drepturile de autor şi că un proces suplimentar era necesar pentru a stabili deţinătorul acelor drepturi, după ce Associated Newspapers a argumentat că Meghan a fost ajutată de echipa ei de PR pentru a redacta textul în cauză.

Miercuri, judecătorul a decis că drepturile de autor asupra scrisorii nu aparţin coroanei britanice, ci lui Meghan Markle. Astfel, el i-a dat definitiv câştig de cauză soţiei prinţului Harry în procesul intentat tabloidului Mail on Sunday, care a fost obligat în martie să publice pe prima sa pagină un comunicat prin care să îşi informeze cititorii că a pierdut procesul împotriva ducesei de Sussex.

Retail jobs

Potrivit lui Ian Mill, avocatul lui Meghan Markle, serviciile aflate în serviciul reginei "au respins orice revendicare a drepturilor de autor în numele coroanei britanice". Fostul secretar pentru comunicare al cuplului regal, Jason Knauf, a afirmat prin intermediul avocaţilor lui că nu a scris şi nu a participat la redactarea acelei scrisori.

Avocatul angajat de Associated Newspaper, compania care editează tabloidul Mail on Sunday, a considerat "regretabil" faptul că Jason Knauf nu a clarificat mai devreme acest aspect. Prinţul Harry, în vârstă de 36 de ani, al şaselea în ordinea de succesiune la tron, a denunţat în mai multe rânduri presiunea exercitată de mass-media asupra lui şi a soţiei sale şi a dezvăluit că acesta a fost principalul motiv care l-a făcut să se retragă din rândul membrilor activi ai casei regale, în aprilie 2020, informează Agerpres.

Citeste si:
Mara Bănică, pe ultima sută de metri cu sarcina: „I-am cumpărat...
Mara Bănică, pe ultima sută...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Mai 2021 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.