Unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi de muzică lăutărească, Nelu Ploieşteanu, a murit în această dimineaţă din cauza virusului COVID-19.

Interpretul în vârstă de 70 de ani, era internat de două săptămâni la Spitalul Floreasca din Capitală, fiind infectat cu virusul Covid-19.

Acesta a ajuns în stare gravă la spital pe 13 martie, după ce a fost depistat pozitiv la Covid-19. Medicii au decis să-l intubeze, deoarece plămânii artistului erau afectați în proporție de 70%, iar saturația de oxigen în sânge era de doar 50%. Pneumonia cu care Nelu Ploieșteanu se lupta de opt ani, a fost un motiv în plus de îngrijorare pentru medici și familie

S-a născut pe 16 decembrie 1950 și a început să cânte la vârsta de 18 ani în satul natal din Prahova. Numele real era Ion Dumitrache, iar numele de scenă Nelu Ploieşteanu l-a luat atunci când a început să cânte.

În anul 1970, s-a mutat la Bucureşti şi a început să colaboreze cu Teatrul de revistă „Ion Vasilescu”, apoi cu mai multe localuri din oraş. Câțiva ani mai târziu, împreună cu ansamblul Mugurelul a organizat primul său turneu în străinătate.

Retail jobs

După anul 1990, a lansat peste 15 albume. Cele mai importante colaborări muzicale ale lui au fost cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache, potrivit g4media.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Aprilie 2021 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.