Tudor Chirilă a lansat un apel către autorități, pe care le acuză că, la un an de la începerea pandemiei, ignoră problemele care derivă din restricționarea activității unei industrii întregi.

Chirilă este revoltat de măsurile insuficiente pentru a putea ajuta toți actorii din industrie luate de autorități.

Sectorul cultural este în colaps. La un an de zile de la debutul pandemiei suntem în aceeași situație cu un guvern care pur și simplu ignoră problemele ce derivă din restricționarea activității unei industrii întregi. Nu tu compensare pentru interzicerea dreptului de a munci, nu tu plan de relansare coerent. Măsurile existente sunt insuficiente pentru a acoperi toți actorii care compun industria. Articolul de mai jos documentează istoricul lipsei de interes a autorităților față de o breaslă întreagă, una dintre cele mai afectate de pandemia COVID 19. Asta în timp ce alte țări europene se află deja la a șasea tranșă de ajutor compensatoriu.

Nu, postarea asta nu este despre mine și nevoie mele (deși sunt îndreptățit la fel ca oricare artist să solicit compensare pentru că mi s-a interzis să muncesc), ci mai mult despre artiștii sau organizațiile independente care riscă să nu se mai poată susține pentru a-și face meseria în situația dată”, a scris Tudor Chirilă pe pagina sa de Facebook.

Retail jobs


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Martie 2021 - 07 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.