Iată cum am putea reduce cu ușurință cantitatea de deșeuri plastice pe care o producem.
1. Sticla de apă reutilizabilă
A purta o sticlă reutilizabilă pentru a te hidrata pe parcursul zilei este o modalitate excelentă de a reduce consumul de plastic, dar și de a economisi bani. Există modele diverse de sticle reutilizabile, cu mesaje haioase sau desene cool, așa că poți alege o sticlă de apă reutilizabilă cu un model care să se potrivească personalității tale sau stării de spirit. Fă-ți un obicei din a umple sticla înainte să ieși pe ușă dimineața și deja faci un bine planetei.
Iar dacă îți faci griji cu privire la calitatea apei din rețeaua publică, montează un filtru de apa la robinet și vei ști că apa pe care o consumi nu conține impurități.
Dacă vrei să treci la nivelul următor, alege și un termos din care se servești cafeaua în fiecare dimineață în locul paharului de la cafenea.
2. Evită ambalajele alimentare în exces
Fie că este vorba de a face alegeri diferite în supermarket sau de a alege un alt loc pentru a comanda prânzul, poți găsi metode de a reduce cantitatea de plastic atunci când faci cumpărături. În plus, fructele și legumele vrac sunt adesea mai ieftine decât alternativele preambalate.
În ce privește comenzile de mâncare, menționează pe nota de comandă că nu dorești tacâmuri.
3. Familiarizează-te cu stațiile de reumplere detergenți
Există unele produse pentru care este dificil să eviți un recipient din plastic. De exemplu, lichidul de spălat vase sau detergentul de rufe. Vestea bună este că încep să apară și în țara noastră tot mai multe locuri unde poți reumple recipientele pe care le ai deja.
Ziua Franței. Istoricul zilei, tradiții și obiceiuri ale francezilor
Caută cea mai apropiată astfel de stație de reumplere și creează-ți un obicei din a te aproviziona de acolo cu detergenți.
4. Sacoșa de cumpărături reutilizabilă
Așa cum în geanta ta se regăsește mereu pachetul de șervețele, la fel poți încerca să faci loc și unei sacoșe pliabile colorate pe care să o ai mereu la îndemână atunci când treci pe lângă aprozarul cu legume proaspete în drum spre casă.
Folosind o pungă de cumpărături reutilizabilă, poți reduce resursele utilizate pentru producerea și eliminarea pungilor de plastic și poți contribui la protejarea mediului. În plus, poți economisi bani și arăta stylish în același timp.
5. Evită microplasticul
Aceste mici particule de plastic care se găsesc în multe produse de înfrumusețare precum exfoliantele faciale, pasta de dinți, cremele de corp pot părea inofensive, dar dimensiunea lor le permite să se strecoare prin filtrele de tratare a apei.
9 obiceiuri zilnice care te ajută să îți menții organismul sănătos
Optează, în schimb, pentru produse cu exfolianți naturali, cum ar fi fulgii de ovăz sau sarea.
6. Dă o șansă articolelor second-hand
Jucăriile sau gadgeturile noi, în special, vin cu tot felul de ambalaje, de la acele mulaje enervante din plastic greu de desfăcut până la zeci de cartoane și folii.
Caută pe rafturile magazinelor second-hand sau în anunțurile online articole care sunt în stare excepțională și vei face un bine planetei, vânzătorului și buzunarului tău.
7. Reciclează lucrurile vechi din plastic
Reciclarea pare o metodă evidentă, dar nu facem o treabă prea bună în acest sens. Foarte puține ambalaje din plastic sunt reciclate, deși este una dintre cele mai simple modalități de a reduce consumul de plastic. Poți recicla sticlele, recipientele și ambalajele din plastic. Majoritatea localităților au programe de reciclare care facilitează acest lucru.
Ziua Muncii. Tradiții și obiceiuri de 1 Mai
Totodată, poți încerca să oferi obiectelor din plastic vechi sau articolelor de îmbrăcăminte o întrebuințare nouă, astfel încât să nu fie irosite și să nu cumperi lucruri noi.
Așadar, câteva schimbări mici pot avea un impact mare asupra cantității de plastic pe care o folosim zilnic.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Noi centre comerciale în țară. Românii de la K2 Retail Properties deschid...
Sursa: retail.ro
-
Americanii care alimentează companiile din România cu energie nucleară proprie
Sursa: green.start-up.ro
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Nintendo a dezvăluit oficial Nintendo Switch 2
Sursa: start-up.ro
-
Femeile recunosc de ce s-au culcat cu un bărbat căsătorit, iar motivele sunt wow
Sursa: kudika.ro
-
Rugăciune de seară scurtă - Ghid complet pentru liniște sufletească
Sursa: garbo.ro
-
Elena Lasconi critică decizia de a închide mai devreme unele secții de votare...
Sursa: wall-street.ro