Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși a început luni, 27 februarie 2023. Acesta este cel mai lung și mai strict post dintre toate. Timp de 48 de zile, creștinii ortodocși sunt nevoiți să respecte mai multe reguli atât în alimentație, cât și spirituale. Credincioșii sunt tentați să facă o serie de greșeli în alimentație din cauza restricțiilor față de produsele alimentare de origine animală.

A început Postul Paștelui. Ce produse alimentare trebuie să evite credincioșii

Creștinii care aleg să țină postul Paștelui, cel mai sever post dintre toate, nu au voie să consume produse de proveniență animală în cele 48 de zile. Din această cauză, lista produselor permise este destul de restrânsă și creștinii tind să facă mai multe alegeri greșite în alimentație, în mare consumând produse alimentare nocive pentru organism.

Enoriașii care aleg să respecte postul în toate cele 48 de zile trebuie să își asigure sursa de minerale și vitamine din alte produse alimentare. Lucru ceva mai greu, însă nu imposibil. Postul poate fi un șoc pentru organism, însă este un detox foarte benefic.

În speranța de a evita produsele interzise în post, enoriașii se avântă spre consumul produselor care sunt o reală bombă calorică. Există însă câteva produse alimente pe care credincioșii aleg să le consume ca înlocuitor al produselor pe care în timpul postului nu le pot consuma.

Alimentele pe care trebuie să le evităm în Postul Paştelui

Pateul vegeteal este unul dintre produsele alimentare care trebuie evitat și exclus ca alternativă de consum în post. Chiar dacă este unul dintre cele mai consumate produse în postul Paștelui în special, combinaţia dintre pâine şi pateul vegetal este o bombă calorică pentru organism. Pateul vegetal este bogat în E-uri, gluten, sare în exces sau amidon.

Soia este alt aliment care este foarte des consumat nu doar în perioadele de post. Datorită gustului său, gospodinele îl combină cu mai toate felurile de mâncare. Și acest aliment trebuie evitat deoarece cele mai multe produse din soia sunt modificate genetic, iar consumul acestuia poate provoca modificări hormonale.

Și nu în ultimul rând, margarina, produsul alimentar care se găsește în aproape toate casele. Acest produs ar trebui exclus total din consum deoarece conține foarte multe grăsimi trans, acele grăsimi care duc la depunerea colesterolului pe vasele de sânge. Pe un termen îndelungat, consumul acestui aliment poate duce la apariţia bolilor cardiovasculare. De asemenea, grăsimile hidrogenate din margarină atacă și slăbesc sistemul imunitar, în cele din urmă provocând şi rezistenţă la insulină.

Citeste si:
Zile libere de Paște 2023. Cât durează minivacanța românilor și...
Zile libere de Paște în 2023....

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Februarie 2023 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.