A început Postul Paștelui. Ce produse alimentare trebuie să evite credincioșii
Creștinii care aleg să țină postul Paștelui, cel mai sever post dintre toate, nu au voie să consume produse de proveniență animală în cele 48 de zile. Din această cauză, lista produselor permise este destul de restrânsă și creștinii tind să facă mai multe alegeri greșite în alimentație, în mare consumând produse alimentare nocive pentru organism.
Enoriașii care aleg să respecte postul în toate cele 48 de zile trebuie să își asigure sursa de minerale și vitamine din alte produse alimentare. Lucru ceva mai greu, însă nu imposibil. Postul poate fi un șoc pentru organism, însă este un detox foarte benefic.
În speranța de a evita produsele interzise în post, enoriașii se avântă spre consumul produselor care sunt o reală bombă calorică. Există însă câteva produse alimente pe care credincioșii aleg să le consume ca înlocuitor al produselor pe care în timpul postului nu le pot consuma.
Alimentele pe care trebuie să le evităm în Postul Paştelui
Pateul vegeteal este unul dintre produsele alimentare care trebuie evitat și exclus ca alternativă de consum în post. Chiar dacă este unul dintre cele mai consumate produse în postul Paștelui în special, combinaţia dintre pâine şi pateul vegetal este o bombă calorică pentru organism. Pateul vegetal este bogat în E-uri, gluten, sare în exces sau amidon.
Soia este alt aliment care este foarte des consumat nu doar în perioadele de post. Datorită gustului său, gospodinele îl combină cu mai toate felurile de mâncare. Și acest aliment trebuie evitat deoarece cele mai multe produse din soia sunt modificate genetic, iar consumul acestuia poate provoca modificări hormonale.
Și nu în ultimul rând, margarina, produsul alimentar care se găsește în aproape toate casele. Acest produs ar trebui exclus total din consum deoarece conține foarte multe grăsimi trans, acele grăsimi care duc la depunerea colesterolului pe vasele de sânge. Pe un termen îndelungat, consumul acestui aliment poate duce la apariţia bolilor cardiovasculare. De asemenea, grăsimile hidrogenate din margarină atacă și slăbesc sistemul imunitar, în cele din urmă provocând şi rezistenţă la insulină.
Zile libere de Paște 2023. Cât durează minivacanța românilor și...

Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Tarot online: De ce s-a distanțat de tine?
Sursa: kudika.ro
-
Manichiura iernii este MANICHIURA ALBĂ inspirată de acest anotimp! 25 de...
Sursa: garbo.ro
-
Câștigătorii Future Banking Gala 2023
Sursa: futurebanking.ro
-
Începe SGR în România: tot ce trebuie să știi despre garanția de 50 de bani
Sursa: retail.ro
-
Studiu: Mașinile electrice sunt mai puțin fiabile decât cele cu motorizări...
Sursa: wall-street.ro