Lentilele de contact pot reprezenta o alternativă atractivă pentru corectarea problemelor de vedere, oferind beneficii practice și estetice. Cu toate acestea, folosirea și întreținerea corectă a lentilelor de contact joacă un rol important în evitarea apariției unor posibile complicații. Iată care sunt cele mai importante aspecte de care să ții cont atunci când alegi să porți lentile de contact!

Discută în prealabil cu un medic oftalmolog!

Lentilele de contact sunt dispozitive medicale destinate corectării vederii sau a unor defecte estetice ale ochilor. Fie că ești interesată de lentile cu dioptrii sau optezi pentru lentile de contact colorate cu 7 purtări, este important să discuți cu medicul oftalmolog pentru a găsi lentilele care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale, bucurându-te în același timp de o utilizare confortabilă a acestora. În plus, medicul îți poate oferi toate informațiile necesare cu privire la modalitatea corectă de aplicare și îndepărtare a acestora, precum și în legătură cu procesul de curățare și întreținere.

Respectă regulile de igienă!

Înainte de a manipula lentilele de contact, este important să te speli cât mai bine pe mâini. Spălarea corectă a mâinilor este o etapă esențială pentru a evita contaminarea lentilelor cu diferite microorganisme ce pot cauza infecții oculare. De asemenea, evită pe cât posibil să îți atingi ochi sau lentilele de contact după ce ai atins obiecte sau suprafețe care ar putea fi contaminate, cum ar fi mânerul ușilor.

Utilizează o soluție de întreținere corespunzătoare!

Pentru a menține lentilele de contact curate și într-o stare bună, este necesară folosirea unor soluții de întreținere speciale. Este important să utilizezi soluția de întreținere recomandată de medicul oftalmolog sau de producătorul lentilelor de contact. Utilizarea altor tipuri de soluții, de exemplu apa sau alte soluții nesterile, poate dăuna lentilelor de contact și poate conduce la apariția unor afecțiuni ale ochilor.

Respectă intervalul de purtare recomandat!

Lentilele de contact trebuie schimbate la intervalul recomandat de medicul oftalmolog și de producător. Perioada de purtare poate varia în funcție de tipul lentilelor de contact, materialul de confecționare și de modul de utilizare. De exemplu, unele lentile de contact trebuie schimbate zilnic, în timp ce altele pot fi purtate până la 30 de zile. Asigură-te că respecți intervalul recomandat pentru a evita apariția unor complicații oculare.

Citeste si:
Ce sunt lentilele de contact torice și când ai nevoie de ele
Ce sunt lentilele de contact...

Înlocuiește lentilele la timp!

Fiecare tip de lentile de contact are un interval de schimbare recomandat și este important să respecți acest interval. Unele lentile pot fi de unică folosință, în timp ce altele pot fi folosite pentru mai mult timp cu condiția respectării recomandărilor de întreținere. Purtarea lentilelor de contact pentru o perioadă de timp mai lungă decât cea prevăzută poate conduce la deformarea sau rigidizarea acestora, cauzând astfel disconfort sau chiar probleme de vedere.

În concluzie, purtarea corectă a lentilelor de contact poate fi utilă în prevenirea unor afecțiuni oculare și la obținerea unui grad optim de confort în timpul purtării. Asigură-te că respecți recomandările medicului oftalmolog cu privire la purtarea lentilelor de contact și nu ezita să i te adresezi dacă întâmpini dificultăți sau disconfort la folosirea lentilelor de contact.

Citeste si:
Cum alegi o friteuză profesională: 6 aspecte de care să ții cont
Cum alegi o friteuză...

Surse informative

“What to Know before You Buy Contact Lenses.” Mayo Clinic, Mayo Foundation for Medical Education and Research, 23 Oct. 2020, www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/contact-lenses/art-20046293.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Decembrie 2022 - 05 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.