Fermierii chinezi sunt forțați să își distrugă revoltele pentru a preveni răspândirea COVID-19, ceea ce declanșează îngrijorări cu privire la o criză alimentară și proteste pe social media.

Restricţiile stricte impuse de autorităţi îi forțează pe fermierii chinezi să își distrugă recoltele pentru a preveni răspândirea de COVID-19

Mai multe videoclipuri postate în mediul online arată că fermierii își distrug produsele agricole proaspete pentru că au dificultăți în a le comercializa. Mass media de stat și locală au publicat reportaje cu privire la câmpuri de legume care sunt distruse în mari regiuni producătoare de legume, cum ar fi provinciile Shandong și Henan, pentru a face loc în vederea însămânțării următoarei recolte.

Distrugerea produselor alimentare proaspete are loc într-un moment în care mulți chinezi sunt în izolare și se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu alimente și alte perturbări de aprovizionare.

Această distrugere riscă să mărească prețurile la alimente, care sunt deja la un nivel ridicat, și să submineze eforturile Beijingului de a asigura aprovizionarea cu hrană și a elimina risipa. Proteste împotriva restricțiilor pandemiei au izbucnit în ultimele zile în mai multe orașe din China.

Mai multe legume, cum ar fi varză, ridichi sau spanac, sunt acum recoltate în China, dar sunt blocate în zonele rurale. Camioanele și comercianții fie lipsesc, fie nu pot intra în sate pentru a colecta produsele agricole din cauza restricțiilor de deplasare și ordinele de carantină.

O publicație a fermierilor a transmis că există dificultăți în aducerea legumelor pe piață din cauza restricțiilor anti-COVID-19 și citează cazul Xinfadi din Beijing, unde în vreme ce prețurile plătite femierilor pentru legume au scăzut, prețurile de comercializare cu amănuntul au explodat.

Citeste si:
Noua listă de alimente cu adaos comercial plafonat. Cum vor fi...
Noua listă de alimente cu...

„Cetăţenii vor alimente, fermierii vor venituri iar sezonul agricol nu aşteaptă pentru nimeni”, subliniază publicaţia de stat Farmers' Daily.

Aceasta a făcut un apel către autorități pentru a reduce obstacolele în calea vehiculelor care transportă produse alimentare, „astfel încât legumele de pe câmp să poată fi servite pe mesele a mii de gospodării”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.