Căderea părului este o problemă des întâlnită atât la femei, cât și la bărbați. Acest fenomen este unul normal, deoarece creșterea părului este un proces ce are loc în cicluri. Însă atunci când părul cade în exces putem vorbi despre o problemă reală. De cele mai multe ori, căderea părului în exces este condiționată de frig, stres, alimentație necorespunzătoare, îngrijire necorespunzătoare, produse de proastă calitate sau chiar nașterea unui copil. Mamele după naștere au de furcă cu căderea părului.

Care sunt cauzele căderii părului în cazul mamelor în devenire

Căderea părului este un proces normal, iar în anumite momente din viață este ceva mai pronunțat. În timpul sarcinii, un număr mai mare de fire de păr se află în etapa de creștere, iar acest lucru garantează un păr mai bogat și mai sănătos. După naștere are loc exact opusul, iar lucrurile se schimbă radical.

În timpul sarcinii, nivelul de estrogen din corpul femeii crește și atinge maximul când aproape vine momentului nașterii. În acea perioadă firele de păr vor crește mai rapid, vor fi mai rezistente și mai dese. În perioada după naștere, nivelul de estrogen începe să scadă și astfel toate firele de păr care au crescut în timpul sarcinii vor cădea în perioada postpartum. Corpul va începe să se recupereze după naștere, iar căderea firelor de păr ar putea fi mai intensă.

Acest proces este cunoscut sub numele de efluviu telogen. La începutul perioadei de cădere a firelor de păr, vei observa la duș o cantitate mai mare de fire căzute, atunci când îl piepteni sau când în coafezi. Pentru persoanele cu părul lung, pierderea va fi și mai vizibilă. Părul poate începe să cadă la 1-6 luni după naștere și este doar pe o perioadă determinată. Specialiștii spun că această cădere a părului poate dura până la 18 luni.

Sfaturi pentru a stopa căderea părului după naștere

Folosește produse pentru căderea părului

Bebelușul va avea nevoie de atenția și grija ta mai mult decât ți-ai fi imaginat. Din momentul în care ai devenit mamă, nu mai ai atât de mult timp la dispoziție, însă asta nu însemnă că trebuie să neglijezi rutina de îngrijire. Trebuie să ai o igienă grijulie și corespunzătoare pentru părul tău ca să eviți căderea lui în exces. Spală părul cu șampon doar atunci când este necesar și folosește balsam. Folosește un pieptene cu dinții rari pentru a evita încurcarea părului.

Citeste si:
Corina Caciuc, partenera lui Laurențiu Reghecampf, a născut cel...
Corina Caciuc, partenera lui...

Renunță la coafat pentru o perioadă

Ar fi bine să te abții de la coafare în exces și ai grijă de el în mod obișnuit, dar delicat. Dacă folosești aparate cu căldură, setează o temperatură mai mică și neapărat protecție termică. Nu prea folosi uscătorul de păr, ondulatorul sau placa. Totodată, renunță pentru un timp la orice procedură chimică. Renunță la vopsit, șuvițe, ondulat sau îndreptarea permanentă a părului. Totodată, renunță la cozile foarte strânse sau alte coafuri care pun presiune mare asupra firelor de păr.

Consumă vitamine

Corpul tău are nevoie de nutrienți pentru a-și reveni după naștere și pentru a prinde din nou la puteri. O alimentație potrivită și echilibrată te va ajuta în acest sens. Neapărat trebuie să te consulți cu medicul tău pentru a primi aprobarea de a administra un anumit tip de vitamine.

Citeste si:
Sensy, pe ultima sută de metri cu sarcina. A ales deja numele...
Sensy, pe ultima sută de...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Octombrie 2022 - 05 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.