O inimă sănătoasă într-un corp sănătos! Inima este unul dintre cele mai importante organe din corpul omenesc. Aceasta face ca organismul să funcționeze. Pentru o viață îndelungată este nevoie să avem grijă de inima noastră atât fizic, cât și moral. În cazul în care vrei să fii sigur că inima ta și circulația sângelui sunt în regulă, îți propunem un test simplu pe care îl poți face oriunde.

Test pentru verificarea stării de sănătate a inimii în doar 30 de secunde

De obicei, pentru a fi sigur că inima ta este în regulă, medicii recomandă să faci o cardiogramă. Însă acum îți propunem un test simplu care te va ajuta să depistezi ușor dacă circulația ta sanguină este în regulă sau nu.

Acest test nu îți va lua mai mult de 30 de secunde și îl poți face în condiții de casă, toate cele necesare fiind la îndemână.

Pasul I

Toarnă multă apă rece într-un vas mai mare în care îți încap ambele mâini. Dacă apa nu este suficient de rece poți adăuga gheață.

Pasul II

Bagă mâinile în vasul cu apă și gheață și ține-le acolo pentru fix 30 de secunde. Acest lucru îți va arăta cum reacționează sângele din organismul tău la temperaturile scăzute.

În urma efectuării acestui test poți obține doar două rezultate.

În prima variantă degetele tale se vor înroși iar acest lucru este de bine. Dacă mâinile se înroșesc înseamnă că nu ai nicio problemă legată de circulația sângelui sau probleme cardiace.

În cazul în care degetele tale devin palide sau albăstrui, acest lucru indică că ai careva probleme cu sistemul circulator și cu circulația sângelui. Dacă obții acest rezultat înseamnă că nivelul de oxigen din celulele roșii din sânge este scăzut sau din există probleme legate de fluxul de oxigen din organism. Din această cauză inima are și ea de suferit.

Dacă degetele tale devin albăstrui în apa rece, masează-ți mâinile. În cazul în care în urma testului ai obținut al doilea rezultat este mai bine să te adresezi unui medic specialist pentru a preveni apariția unor boli cardiace grave.

Citeste si:
Oana Zăvoranu, declarație de dragoste pentru Alex Ashraf după ce...
Oana Zăvoranu, declarație de...

Simptome că un cheag blochează circulația sângelui în diverse părți ale corpului

Cheagurile de sânge din organism pot avea urmări nu atât de plăcute precum ne imaginăm. Acestea pot apărea la orice vârstă, în diverse părți ale corpului și nu sunt sesizabile fără un control medical.

Cheagurile de sânge pot provoca până și decesul. De aceea, este bine să cunoaștem ce semne sunt specifice cheagurilor de sânge, pentru a interveni la timp.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 August 2022 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.