Vara e despre căldură, vacanțe, fructe și legume. Nici nu a început bine sezonul cald, că magazinele și piețele sunt doldora de fructe și legume pentru această perioadă caldă. Cele mai căutate acum sunt cireșele, un deliciu de la care nu se poate abține nimeni. Dulci, mustoase și coapte, lasă gura apă oricui. Nutriționistul Mario Popescu susține că cireșele sunt un produs benefic pentru sănătatea organismului, iar consumul zilnic de fructe și legume este absolut necesar. Totuși, specialistul a menționat și că râvnitele trufandale nu trebuie combinate niciodată cu alte fructe sau legume.

De ce nu trebuie să combini niciodată cireșele cu alte fructe sau alimente

Vara vine cu suprize pline de nutrienți și vitamine benefice pentru organismul nostru. Natura ne oferă în această perioadă a anului o sumedenie de fructe și legume pe care trebuie să le consumăm, câte puțin din toate. Nu trebuie să facem abuz de unele sau de altele, consumul trebuie să fie moderat pentru ca organismul să poată să asimileze toate vitaminele necesare.

Nutriționistul Mario Popescu afirmă că această perioadă a anului ne oferă fructe și legume proaspete după o iarnă în care am avut acces limitat la acestea. În perioada iernii organismul folosește resursele de nutrienți acumulate pe timpul verii, iar acum este momentul pentru o nouă „reîncărcare”. Este nevoie să ne refacem sistemul imunitar, în special după perioada de COVID prin care a trecut populația.

Cireșele sunt unele dintre cele mai așteptate și adorate fructe. Nimeni nu a uitat și de faimoasele perechi de cercei din cireșe. Aceste fructe ale verii conțin o cantitate mare de antioxidanți și o mulțime de vitamine, însă trebuie să fie consumate corect pentru a nu avea un impact mai puțin dorit asupra siluetei.

Specialiștii recomandă ca cireșele să fie consumate monofruct

Nutriționistul a menționat că cireșele sunt bogate în complexul de vitamine B. Totodată, acestea conțin o cantitate foarte mare de antioxidanți, care contribuie foarte mult la întărirea sistemului cardiovascular și ajută la procesul de detoxifiere. De asemenea, cireșele contribuie la eliminarea pietrelor la rinichi. Sunt o bombă de vitamine și proprietăți benefice.

Dacă le consumăm doar pe ele nu ar trebui să ne facem griji pentru că nu au vreun efect negativ. Acestea sunt mai mult în calitate de gustări și este recomandat să se mănânce înainte cu 2 ore de masă sau la o oră după masă. Aceste fructe le sunt recomandate chiar și diabeticilor.

Citeste si:
Leguma care se vinde mai scump decât carnea. Fermieri: „E trufanda”
Leguma care se vinde mai...

„Conform ultimelor studii făcute în general pe persoane care prezentau diabet, care au consumat până la 20 de porții de fructe și legume pe zi, nu le-au impactat absolut deloc negativ glicemia, din contră, le-a normalizat și le-a echilibrat glicemia.”, a afirmat nutriționistul.

În schimb, dacă cireșele sunt consumate în combinație cu alte fructe sau cu legume, riști să adaugi în kilograme, iar în perioada estivală acest lucru nu este unul prea dorit. De aceea specialiștii recomandă ca cireșele să fie consumate monofruct.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Mai 2022 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.