Viitorii părinți au la dispoziție o mulțime de analize și teste, neinvazive sau invazive, pentru a se asigura că bebelușul cu care au fost binecuvântați se va naște perfect sănătos. Diagnosticul de Sindromul Down vine ca un șoc și îi face adesea pe părinți să își reconsidere viața și să ia decizii dificile, legate de viitor.

 

Iată poveștile a 10 oameni extraordinari, care au demonstrat că acel cromozom în plus nu e suficient ca să te oprească din a visa și din a-ți transforma visele în realitate. Fiecare dintre ei a înfăptuit, până la o vârstă relativ mică, mai multe decât realizează mulți dintre noi, oamenii obișnuiți, într-o viață întreagă, așa că merită menționați și admirați pentru felul în care au reușit să ajungă la rezultate incredibile.

Ezra Roy

Ezra Roy este primul absolvent Magna Cum Laudae a Texas Southern University. Deși diagnosticat cu sindrom Down, el nu a beneficiat de niciun fel de educație specială. Tatăl său a declarat, în mai multe interviuri, că Dacă cineva nu crede în Dumnezeu, înseamnă că nu a auzit de fiul meu și de cât de departe a reușit să ajungă. Ce l-a ajutat pe Ezra? Multă muncă și talentul său înnăscut!

Elad Gewindeschneider

Elad s-a născut în Israel, unde serviciul militar este obligatoriu, în prezent. Din punct de vedere legal, persoanele diagnosticate cu sindrom Down sunt scutite medical de serviciul militar. Dar nu și Elad, care s-a înscris în armată ca voluntar. Și da, a fost acceptat datorită condiției fizice excelente, construite în ani de zile, pe terenul de tenis.

Emmanuel Joseph Bishop

Emmanuel este un activist multilingvist, violonist, înotător, jucător de golf de performanță și băiat de altar, care crede că este dator să își folosească darul de la Dumnezeu, în îndeplinirea unui scop mai mare, acela de a arăta că persoanele care suferă de sindrom Down sunt oameni la fel ca toți ceilalți. E imposibil să nu fii impresionat de realizările sale de până acum și de modul în care a reușit performanțe în atât de multe domenii.

Citeste si:
21 martie - Ziua Mondială a sindromului Down
21 martie - Ziua Mondială a...

Akihito Ochi

Akihito a început să studieze pianul la vârsta de numai 4 ani și s-a dovedit a fi un talent înnăscut în această direcție. Începând de la vârsta de 14 ani oferă concerte cu public și compune muzică. A înregistrat deja 4 albume și se bucură de succes pe YouTube și pe alte platforme Social Media.

Jim Jenson

Jim alerga deja de mai mult de 12 ani, când a reușit să încheie Maratonul New York City în puțin peste 8 ore, la vârsta de 48 de ani. Dar, deși este o performanță deosebită, care merită menționată, ceea ce a impresionat o lume întreagă a fost felul în care îi încuraja pe ceilalți participanți: Dacă eu nu renunț, n-o să renunți nici tu!

Eli Reimar

Eli este pasionată de natură, în special de munte, și s-a antrenat toată viața pentru această performanță: o excursie de 70 de mile până la Everest Base Camp, amplasată la o altitudine de peste 5500 m deasupra mării, o înălțime la care e dificil să ajungi, deoarece presupune aclimatizarea corpului la noile condiții de presiune.

Citeste si:
Azilele groazei: 11 persoane vulnerabile găsite de Poliție într-un...
Azilele groazei: 11 persoane...

Karen Gaffney

Karen este înregistrată ca TED speaker, a traversat înot Canalul Mânecii și a primit diplomă onorifică de Doctor din partea Universității Portland. Ca urmare a reușitelor sale, ea a decis să înființeze o asociație care îi poartă numele și care luptă pentru incluziunea persoanelor cu dizabilități.

Garrett Holeve

Mai cunoscut ca G-Money, Garrett este primul luptător MMA diagnosticat cu sindrom Down. Deși suferă de artrită reumatoidă și are o capacitate de lectură limitată, acest specialist în arte marțiale a demonstrat cu prisosință că îți poți urma și îndeplini visele, în ciuda șanselor limitate pe care oamenii sunt dispuși să ți le ofere.

Tim Harris

Tim este un antreprenor de succes: prima persoană cu sindrom Down care a reușit să își deschidă propriul restaurant. Acesta se numește Tim’s Place și a fost una dintre destinațiile preferate ale turiștilor și nu numai, datorită îmbrățișărilor gratuite, oferite de către patron. În cele din urmă, restaurantul a fost închis, pentru că Tim s-a mutat împreună cu iubita lui, în alt stat.

Citeste si:
IGPF: Peste 227.000 de persoane au trecut, vineri, prin punctele de...
IGPF: Peste 227.000 de...

Jamie Brewer

Jamie a fost prima persoană diagnosticată cu sindrom Down care a defilat pe podium, la Săptămâna Modei în New York. Azi, ea e cunoscută ca actriță și ca activist care a luptat din greu ca noțiunea de retardat să dispară din legislația statului Texas.

Iar aceștia nu sunt decât câțiva dintre oamenii extraordinari care au demolat prejudecățile și au demonstrat că munca și talentul au aceeași valoare pentru fiecare dintre noi. Angela Bachiller a fost aleasă în 2013 primar al orașului Valladolid (Spania). Megan McCormick este prima persoană cu Down care a absolvit cu rezultate excelente un Colegiu Tehnic. Yulissa Arescurenaga este prima persoană cu Down care a devenit instructor certificat de Zumba, iar lista este mult, mult mai lungă.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Martie 2022 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.