Testarea elevilor continuă, dar cu schimbări. Pentru săptămâna 13 - 17 decembrie s-a decis modificarea zilelor în care elevii vor fi testați. În loc de luni și joi, procesul se va face marți și vineri, conform Grupului de Comunicare Strategică (GCS). 

Nouă schimbare privind testarea elevilor în săptămâna 13 - 17 decembrie

Autoritățile au transmis noi precizări, duminică seară, în ceea ce privește testarea rapidă a elevilor. Reprezentanți GCS au clarificat că procesul prin care trec micuții nu a fost suspendat și nu a fost luată în calcul această posibilitate.

Însă, dat fiind că testele au ajuns târziu, a fost hotărâtă schimbarea zilelor în care copiii vor fi verificați. Noua regulă va sta în picioare doar în săptămâna în curs.

„Având în vedere că cea mai recentă tranșă din lotul de teste achiziționate a fost distribuită către unitățile de învățământ în cursul acestei zile și în această noapte, din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marți și vineri în loc de zilele de luni și joi”, potrivit GCS.

„Această testare se va face de 2 ori pe săptămâna, luni și joi sau marți și vineri, in funcție de disponibilitatea testelor”, mai spun cei de la GCS.

CNE reclamă „inconsecvență în măsuri”

Săptămâna precedentă, Consiliul Național al Elevilor (CNE) reclama „inconsecvență în măsuri”, după ce reprezentanții Ministerului Educației au informat că testele de salivă pentru următorul interval sunt insuficiente.

„Solicităm Ministerului Sănătăţii o analiză onestă a concludenţei testelor rapide pe bază de salivă distribuite în şcoli, având în vedere că aproximativ un sfert dintre cele declarate cu rezultat pozitiv în primă fază au fost infirmate de testele RT-PCR", afirmă reprezentanţii elevilor.

Citeste si:
Metrorex testează două porți anti-suicid
Metrorex testează două porți...

Potrivit CNE, nici până acum nu există o procedură clară de raportare a rezultatelor testelor rapide făcute de elevi acasă. La scurt timp, Ministerul Sănătății a anunțat că este pregătit să acorde sprijin tehnic în privința procesului de testare a elevilor și cadrelor didactice.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Decembrie 2021 - 09 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.