Ața dentară este o metoda extrem de utilă pentru igiena orală. Stomatologii recomandă cu încredere utilizarea acesteia pentru o mai bună curățare a dinților. Ața dentară poate fi folosită de la 3 ani, nu doar când apar dinții permanenți.

De la ce vârstă poate fi folosită ața dentară

Fluorul, substanță care combate caria dentară, este aplică doar punctual pe dinții de lapte, care au probleme.

Odată cu apariția primului dinte, va începe și igiena dentară. Copiii cu vârsta de 3 ani mai au nevoie și de un alt tip de curățare, în afară de periuța de dinți. Ața dentară este utilizată pentru a scădea riscul aparițiilor cariilor interdentare.

La vârsta de 3-4 ani, maseluțele se apropie, nu mai există spațiu între ele deși maxilarele cresc în continure în față. Până se vor schimba nu există spațiu între ele, acolo e o zona retentivă și acolo apar foarte multe probleme. Caria interdentară e o problemă foarte mare”, a explicat un medic stomatolog pediatru.

Igienizări profesionale și fluorizări împotriva cariilor dentare

Cariile pot distruge rapid dinții de lapte. Încă de la vârste fragede, copiii au nevoie de prevenție împotriva cariilor dentare efectuate la cabinetul stomatologic, sub forma igienizărilor profesionale și fluorizărilor.

Fluorizarea se face cu ajutorul unui lac cu fluor care se aplică pe dinte și se lipește pe dinte. Copilul nu poate să înghită acest lucru, se absoarbe în dinte protejând dintele de atacul carios”, spune un medic specialist în pedodontie.

După apariția molarilor la vârsta de 6 ani, copilul are nevoie de sigilarea acestora pentru a reduce riscul apariției cariilor pe primii molari definitivi. Nu este nimic altceva decât un material fluid, care se aplică pe suprafața măselelor și care va crea un spațiu neted, care nu retenționează resturi alimentare.

Citeste si:
Ce afecțiuni grave ascunde o limbă albă. Care sunt simptomele...
Ce afecțiuni grave ascunde o...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Decembrie 2021 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.