Veste bună pentru femeile însărcinate, dar care sunt consumatoare înrăite de cafea. Potrivit cercetătorilor de la Școala de Medicină Perelman de la Universitatea din Pennsylvania și de la National Institutes of Health, consumul moderat de cafea în perioada sarcinii aduce beneficii.

Consumul moderat de cafea, este benefic pentru femeile însărcinate

Știm acum că o cantitate mică până la moderată de cofeină nu este asociată cu un risc crescut de diabet gestațional, preeclampsie sau hipertensiune la femeile însărcinate”, a declarat autorul principal al studiului, Stefanie Hinkle.

Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi (ACOG) atenționează femeile însărcinate ca acestea să își limiteze consumul de cofeină la mai puțin de 200 mg (aproximativ două cești) pe zi. Aceste recomandări vin în urma efectuării unor studii care sugerează posibilitatea pierderii sarcinii și creșterea fătului la niveluri mai ridicate de cofeină.

Chiar și așa, există în continuare informații limitate privind legătura dintre cofeină și rezultatele privind sănătatea mamei.

Pentru a stabili date mai clare dintre această asociere, cercetătorii au analizat date de la 2.529 de femei însărcinate care au participat la un studiu la 12 centre clinice din SUA între 2009 și 2013.

Consumul moderat de cofeină nu generează diabetul gestațional

La fiecare înscriere și vizită la cabinetul medical, femeile au raportat consumul săptămânal de cafea, ceai cu cofeină, sucuri și băuturi energizante. Concentrațiile de cofeină au fost, la fel, măsurate în plasma femeilor cu sarcina de la 10 până la 13 săptămâni. Oamenii de știință au comparat apoi consumul de cofeină cu rezultatele primare: diagnosticele clinice de diabet gestațional, hipertensiune gestațională și preeclampsie.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că un consum moderat de cafea sau orice alt produs cu cofeină nu are riscul de diabet gestațional. În timpul celui de-al doilea trimestru de sarcină, un consum de până la 100 mg de cofeină pe zi a rezultat o reducere de 47% a riscului de diabet. Nu s-au depistat diferențe semnificative din punct de vedere statistic legate de tensiunea arterială, preeclampsia sau hipertensiunea arterială între femeile însărcinate care au consumat și cele care nu au consumat cofeină pe perioada sarcinii.

Citeste si:
Care sunt cele mai importante beneficiile ale activităților de...
Care sunt cele mai importante...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2021 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.