Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat că a fost produs al cincilea vaccin anti-COVID după o tehnologie diferită față de celelalte vaccinuri. Producătorul farmaceutic Novavax a cerut autorizarea vaccinului său în Uniunea Europeană.
A fost lansat un nou vaccin anti-Covid
Vaccinul Nuvaxovid este creat după o tehnologie diferită față de cea a vaccinurilor deja autorizate. Avizul ar putea fi emis în timp de câteva săptămâni.
”EMA a început să evalueze o cerere de autorizare a introducerii pe piaţă a vaccinului anti-Covid de la Novavax. Evaluarea se va desfăşura potrivit unui program accelerat”, a declarat autoritatea europeană de reglementare.
Vaccinul, care a fost numit Nuvaxovid, este pe cale să ajungă al cincilea vaccin autorizat în Uniunea Europeană, acesta fiind fabricat după o tehnologie diferită față de vaccinurile deja aprobate. Este un tip de ser ”subunitar” ce conține proteine care declanşează în organism un răspuns imunitar, fără virus.
Temperatura de păstrare este între 2 şi 8°C, un lucru benefic pentru distribuirea acestuia. În luna septembrie, Novavax a solicitat Organizației Mondiale a Sănătății autorizarea în regim de urgență a vaccinului său anti-COVID-19. Indonezia a fost prima ţară care a autorizat vaccinul companiei Novavax, la începutul lunii noiembrie.
Cum funcționează Novavax
Vaccinul este creat din mici particule dintr-o versiune a proteinei Spike (proteina S), obținute în laborator, de pe suprafața virusului SARS-CoV-2. Serul mai conține un adjuvant, o substanță care contribuie la întărirea răspunsului imun.
Când o persoană este vaccinată cu acest ser, sistemul imunitar identifică particulele de proteină drept corpuri străine și produce un răspuns natural împotriva lor, anticorpi și celule T.
Dacă, ulterior, persoana vaccinată intră în contact cu virusul Covid-19, sistemul imunitar va recunoaște proteina S de pe virus și va fi deja pregătit să o atace. Anticorpii și celulele imune protejează de virus, cooperând pentru distrugerea acestuia, previn intrarea acestuia în celulele corpului și distrug celulele infectate, potrivit comunicatului EMA.
Rafila: „Au sosit primele doze de vaccin cu noua formulă contra...

Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ziua Pădurilor: cum poți produce sustenabil hârtie, fără să distrugi pădurile
Sursa: green.start-up.ro
-
Atu Tech, investiții de 1,2 milioane de euro în noua gamă de produse de...
Sursa: retail.ro
-
Sebastian Burduja: ”Vrem să creăm SRL-I, entități pentru startup-uri inovatoare”
Sursa: start-up.ro
-
13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în...
Sursa: garbo.ro
-
Elena Gheorghe, mesaj de susținere pentru Ana Morodan. Adelina Pestrițu a...
Sursa: kudika.ro
-
Unde implementezi și cum crapă
Sursa: futurebanking.ro
-
Lovitură pentru ChatGPT: Celebru AI a fost blocat de o importantă țară europeană
Sursa: wall-street.ro