De teama carantinării îndelung vehiculată și despre care a vorbit însuși președintele Klaus Iohannis, mulți români au dat iama în magazine. Oamenii au început să își facă provizii în caz că vor fi din nou închiși în casă. Însă, puțini mai sunt cei care își mai permit să-și umple coșurile. 
  

De teama carantinei, oamenii au început să își facă provizii

După ce au auzit discursul șefului statului despre viitoarele restricții, mulți oameni au dat iama în magazine, de teama de a nu fi prinși de noi restricții dure cu frigiderele goale. Primele de pe lista cumpărătorilor au fost conservele, dar fiind că nu sunt perisabile.

Ba chiar din ce în ce mai mulți încep să se îngrijoreze de acest aspect, iar drept dovadă stau cozile din ce în ce mai lungi, în supermarketuri, la prânz. Având în vedere evoluția infectărilor, autoritățile au anunțat noi restricții. O propunere ar fi ca în magazine să se poată intra doar cu certificat verde, ceea ce înseamnă că doar un român din trei va mai putea să meargă la cumpărături.

Propunerile de noi restricții

Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a întrunit, joi, cu privire la restricțiile care se vor impune în contextul crizei COVID-19. Au fost analizate mai multe propuneri, menite să reducă numărul mare de infectări. Una dintre ele este carantina de noapte, cu excepția persoanelor vaccinate sau trecute prin boală.

O altă propunere ar fi ca accesul în instituțiile publice să se facă numai cu certificatul verde. De asemenea, de luni, toate evenimentele private din întreaga țară ar urma să fie interzise, fără nicio excepție. Totodată, masca urmează să fie obligatorie inclusiv pe stradă.

„Guvernul va hotărî concret ce restricţii intră în vigoare, după ce experţii în materie vor stabili aceste norme şi le vor transpune juridic. Începând cu luni, masca va deveni obligatorie peste tot, şi în interior şi în exterior, şi în târguri şi la cinema, şi dacă vă plimbaţi pe stradă, este obligatoriu să aveţi mască.

Citeste si:
Spitalele impun restricţii după creșterea rapidă a cazurilor de...
Spitalele impun restricţii...

Va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând ce vaccinați și cei care, cu legitimație de serviciu, au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții”, a anunțat Klaus Iohannis, miercuri, după ședința cu premierul interimar Florin Cîțu și mai mulți oficiali din domeniul sănătății.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.