În sezonul estival, berea este cea mai consumată băutură. Multe persoane încă mai stau la dubii dacă aceasta îngrașă sau nu. În cadrul emisiunii "Sfat de sănătate" de la Antena 3, nutriţionistul Luiza Pîrvu a elucidat misterul acestui subiect. Aceasta a vorbit despre cât de mult îngrașă berea, câtă bere este potrivit să consumăm vara, dar şi ce alimente să evităm în sezonul cald.

Îngrașă sau nu berea?

Medicul nutriţionist, Luiza Pîrvu, a explicat că 100 de ml de bere au în jur de 40 de calorii. Astfel, o sticlă de 500 ml ar conține în jur de 200 de calorii, asemenea unui iaurt de 400-500 ml.

„Cu siguranță, berea poate îngrășa, dacă nu știm cum să o bem. Practic, berea în sine, dacă ar fi consumată singură, ne-ar aduce un aport caloric de 200 calorii. Pare puțin, dar de obicei, pe lângă bere mai există și oleaginoase, cum ar fi nuci, migdale, caju sau alune.”, spune medicul.

Berea consumată fără nimic altceva nu îngrașă

Aceste „gustări„ sunt sănătoase, însă aduc un aport caloric de 600-650 de calorii/100 de grame. Există și doritori de a bea berea cu pește uscat. În această perioadă călduroasă, medicii ne atenționează sî fim atenți la alimentele consumate, deoarece acestea se pot altera destul de repede.

Retail jobs

„Dacă vorbim despre ceea ce consumăm acasă, trebuie să avem grijă să evităm alimentele care au o digestie mai greoaie, cum ar fi carnea foarte grasă sau mezelurile.”

Ce alimente ar trebui evitate vara spre consum

Vara este posibil să slăbiți, atâta vreme cât balanța dintre ceea ce consumați și ceea ce aduceți rămâne una înclinată în direcția consumului.

De exemplu, iarna consumul de alimente onține ceva mai multe calorii pentru că organismul are nevoie de mai multă energie pentru a-și păstra temperatura.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Iulie 2021 - 05 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.