Irlanda a convenit în principiu să cumpere un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 din România, a declarat vineri un purtător de cuvânt al guvernului irlandez, la numai câteva zile după ce România a vândut Danemarcei ale circa un milion de doze de vaccin din surplusul său, relatează agenția Reuters.

Dozele de vaccin disponibile depășesc cu mult cererea de vaccinare din partea populației în România, unde reticența față de vaccin se răspândește din cauza neîncrederii înrădăcinate în instituțiile statului, campaniilor de dezinformare și lipsei de conștientizare în rândul publicului, menționează această agenție de presă.

Premierul irlandez Micheál Martin ''a avut o discuţie bună în această dimineaţă cu preşedintele României Klaus Iohannis, şi ei au convenit în principiu asupra achiziţiei unui milion de vaccinuri'', a declarat purtătorul de cuvânt citat. ''Acest proces (de achiziţie n.red) continuă şi nu a fost încă finalizat'', a adăugat reprezentantul guvernului de la Dublin.

Irlanda are în prezent una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare anti-COVID-19 din Europa. Circa 45% din populaţia sa adultă de 3,8 milioane de persoane a fost vaccinată cu schema completă şi 65% cel puţin cu prima doză.

Retail jobs

Guvernul irlandez speră că decizia sa de accelerarea a vaccinării tinerilor va încetini răspândirea variantei Delta foarte contagioase a coronavirusului şi va permite o redeschidere a economiei aflată în întârziere.AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Iulie 2021 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.