Peste 200.000 de persoane care se încadrează în etapa a II-a s-au programat pentru vaccinare, până duminică, la ora 11,00, dintre care mai mult de 100.000 folosind platforma online, a informat Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

„În perioada 15 ianuarie, orele 15,00, până duminică, 17 ianuarie, orele 11,00, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au realizat 209.270 programări pentru persoanele din etapa a II-a de vaccinare (115.954 adulţi peste 65 ani, 46.806 persoane cu afecţiuni cronice şi 46.510 angajaţi din domenii esenţiale)", precizează STS într-un comunicat transmis AGERPRES.

Din punctul de vedere al modalităţii de accesare a platformei, arată sursa citată, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel:

* Individual direct în platformă - 104.655 de persoane
* Prin intermediul medicilor - 13.343 de persoane
* Telefonic, prin Call Center - 29.825 de persoane
* Prin intermediul angajatorului - 61.447 de persoane din domenii esenţiale.

Având în vedere că platforma de programare se actualizează conform datelor transmise de INSP, STS recomandă cetăţenilor să acceseze periodic aplicaţia pentru a verifica introducerea unor noi centre de vaccinare sau apariţia locurilor disponibile pentru vaccinare.

Persoanele cu afecţiuni cronice pot opta pentru următoarele metode de programare:

* Individual, direct în platformă
* Prin intermediul unui aparţinător - pot fi înscrise şi programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin 'Adaugă beneficiar'
* Prin intermediul direcţiilor de asistenţă socială.

„Prin aceste trei metode, sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecţiunii. Dacă persoana nu se regăseşte în evidenţă, este necesară contactarea medicului cu pacienţi cu afecţiuni cronice şi furnizarea datelor actualizate de identitate pentru înscriere sau înscriere/programare", precizează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

De asemenea, programările se pot efectua prin intermediul medicului cu pacienţi cu afecţiuni cronice. Acesta poate înscrie şi programa persoane cu afecţiuni cronice sau poate doar să le înscrie, urmând ca acestea să se autentifice pe baza CNP şi să se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS.

Citeste si:
Cătălin Măruță, desființat de internauți pe Threads. Prezentatorul...
Cătălin Măruță, desființat de...

Totodată, programările se pot face telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Ianuarie 2021 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.