Medicii specialiști spun că au identificat încă un simptom al virusului Covid-19 care este întâlnit destul de des în rândul bolnavilor.

Este vorba despre greaţă, care a fost întâlnită des în situaţia unor pacienţi pozitivi cu COVID-19. Pentru mulţi bolnavi, ceea ce a debutat ca o tulburare digestivă s-a dovedit a fi, de fapt, infecţia cu virusul Sars Co-V 2. Medicii spun că bolnavii care veneau la spital acuzau greaţă, tulburări gastrointestinale, urmate de pierderea poftei de mâncare, diaree şi vărsături.

Toate aceste simptome au durat aproximativ o zi, iar medicii au precizat că după greaţă, cei mai mulţi bolnavi au acuzat simptome respiratorii şi febră.

Specialiştii americani susţin că, după ce au văzut sute de cazuri de pacienţi, o treime din cei cu astfel de simptome ce păreau gastrointestinale aveau, în realitate, infecţia cu Sars Co-V2.

„Românii infectaţi cu coronavirus şi care ajung la ATI pot scăpa cu sechele sau pot să nu mai iasă de acolo, motiv pentru care trebuie "să-şi bage minţile în cap şi să meargă să se vaccineze. Deci, să-şi bage minţile în cap şi să se ducă să se vaccineze, e singurul sfat pe care pot să-l dau", susține prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, fostul manager al Institutului Matei Balş din Capitală.

Citeste si:
Cât costă analiza care identifică noile tulpini ale SARS-COV-2
Cât costă analiza care...

Medicul spune că un caz dintr-un milion de vaccinaţi pot dezvolta reacţii adverse, "dar asta nu înseamnă să nu se vaccinăm", iar vaccinarea este "singura metodă prin care se previn bolile ucigătoare".

Specialistul din prima linie spune că circa 80% din populaţie ar trebui imunizată pentru a putea stopa această pandemie.

„La nivel de planetă, peste 80% din populaţie ar trebui să se vaccineze, ca să ne imunizăm, că noi circulăm", spune dr. Cercel, care precizează că apar şi noi variante mutante ale virusului.

„Dacă vrem să scoatem virusul din circulaţie, peste 80% din populaţia de pe planetă trebuie să fie vaccinată. Şi la noi în ţară, acelaşi procent. La noi, vorbim de o epidemie, la nivel global, de o pandemie. Avem posibilitatea ca în decurs de 6-7-9 luni să încercăm să scoatem virusul din circulaţie pe teritoriul României", a precizat prof. dr. Streinu Cercel.

Citeste si:
Raluca Prună: „Autoritățile stau și tolerează rețele de vaccinări...
Raluca Prună: „Autoritățile...

Campania de vaccinarea a început duminică, 27 decembrie, în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19. Dozele de vaccin din prima tranșă - cele peste 3.000 de vaccinuri cu valoare de primă administrare - au fost alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele zece unități medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, informează antena3.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.