Automedicația în contextul pandemiei de coronavirus poate face mai mult rău decât bine, atrag atenția medicii. Aceștia avertizează și asupra abuzului de antibiotice, atât în cazul adulților, cât și al copiilor, dacă nu există o recomandare din partea specialistului. Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat cum pot fi protejați copiii contra virusurilor.

Potrivit informațiilor legate de vaccinarea anti-Covid, vaccinul este administrat persoanelor peste 16 ani. În acest context se pune întrebarea cum protejăm Copiii nu vor fi vaccinați în primele valuri ale vaccinării, nu sunt studii de siguranță la copii.

„Însă, sunt studii în desfășurare și pentru vaccinarea copiilor sub 16 ani. Până să înceapă eventual vaccinarea copiilor ar trebui să avem grijă de ei având noi, adulții, grijă de noi – mască în spații închise, mâini spălate. Unde sunt comorbidități grave, iar copiii care ar putea face complicații ale bolilor – părinții ar trebui să fie în grupurile care se vor vaccina cât mai repede. Acești părinți trebuie incluși în programul de vaccinare", a precizat medicul Mihai Craiu.

În schimb, copiii ar trebui să facă vaccinul antigripal, iar momentul potrivit este în această perioadă, a spus el.

Vârful sezonului epidemic în ultimii ani a fost după sărbătorile de iarnă și se știe că numărul cazurilor se accelerează în ianuarie, a adăugat medicul.

Medicul Craiu a apreciat că, din punctul său de vedere, școlile ar trebui să facă eforturi de organizare și de pregătire pentru a se deschide.

„La infectarea de la școală, contribuie gradul de transmitere comunitară. Într-o zonă roșie nu trebuie școlile deschise, dar într-o zonă verde am putea redeschide școlile după sărbători", a considerat Mihai Craiu potrivit digi24.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Decembrie 2020 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.