În ultima perioadă s-au depistat cazuri în care membrii unei familii care locuiesc împreună și care au o persoană infectată cu Covid-19, ceilalți să fie imuni. Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală ne spune care este explicația unui astfel de fenomen.

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, confirmă astfel de situaţii, rare ce-i drept, şi explică cum este posibilă o astfel de situaţie. Potrivit medicului, principalul motiv este sistemul imunitar foarte rezistent, dar există şi persoane care neutralizează virusul imediat ce a intrat în corp.

„Sunt două situaţii care pot fi luate în discuţie. Prima este cea în care imunitatea celorlalţi membri ai familiei este foarte bună şi să reuşească să distrugă coronavirusul în momentul în care acesta intra în corp. Sunt studii efectuate în acest moment care precizează că la anumite persoane, macrofagele (o subcategorie a globulelor sângelui, cu rol important în sistemul imunitar - n.r.) au capacitatea de a capta virusul SARS-CoV-2 care ajunge în plămâni şi să-l neutralizeze. Însă nu ştim care este tipul de persoane şi ce structură genetică au acestea care permite acest tip de răspuns extrem de eficient", a explicat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală.

De asemenea, medicul a atras atenţia că virusul SARS-CoV-2 se poate lua oricum şi de oriunde, de aceea trebuie să fim foarte atenţi, să purtăm mască şi să păstrăm distanţa faţă de alte persoane. Sunt însă persoane mult mai norocoase, care stau în casă cu bolnavi COVID, însă nu se contaminează, a subliniat medicul, spunând că reacţia la virus ţine de ADN-ul fiecăruia dintre noi.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți 6.171 noi cazuri de COVID-19 și 204 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore în România. Până marți, 15 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 565.758 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus şi 13.698 au decedat, informează antena3.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Decembrie 2020 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.