Iarna este un anotimp adorat de toată lumea datorită atmosferei și activităților din aer liber care aduce energie pozitivă. Cu toate acestea, iarna vine și cu temperaturi scazute de pana la -30. Din această cauză ar trebui să luăm măsuri pentru a ne proteja și a preveni posibilitatea îmbolnăvirii.

Îmbrăcăminte potrivită temperaturilor scăzute

În această perioadă este necesar să ne îmbrăcăm corespunzător, iar în acest sens recomandăm hainele călduțe, din materiale naturale și câteva rânduri de haine deoarece stratul de aer dintre ele este izolator. Bumbacul, mătasea, sau materialele impermeabile sunt cele mai potrivite materiale pentru sezonul rece deoarece permite pielii să respire. Extremitățile se răcesc mult mai repede decât restul corpului și putem să avem dureri mari de mâini și de oase sau mai rău să ajungem până la degerarea acestora. Pentru a evita acest lucru este necesară protejarea mâinilor, picioarelor și a capului cu mănuși și căciulă de preferat din lână sau materiale naturale.

Protejarea pielii

În sezonul rece, pentru față există trucuri care ne pot fi de folos astfel încât pielea să rămână hidratată în orice moment al zilei. Expunerea la frig și aer uscat duce la deshidratarea pielii din cauza umidității sau mai degrabă a lipsei acesteia. Astfel, este utilă folosirea cremelor hidratante sau loțiunilor de corp care conțin uleiuri de argan și cocos și care pot hidrata și calma pielea uscată. Buzele sunt sensibile pe timpul iernii și tind să se crape sau să se exfolieze din cauza temperaturilor scăzute. Prin folosirea balsamului de buze, putem preveni această problemă.

O imunitate puternică

Toată lumea știe că pe perioada iernii apar virozele și virușii care ne pot ataca organismul destul de repede. Tocmai de aceea este necesară creșterea imunității. Întărirea imunității se face prin consumul de fructe, legume, semințe chiar dacă ne rămân destul de puține la îndemână în sezonul rece, prin hidratare ( 2 l de apa pe zi ). Un alt program de creștere a imunității poate fi prin sucurile naturale, bogate în micronutrienti, vitamine și minerale, precizează gsp.ro


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Noiembrie 2020 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.