În timpul unui interviu, Raed Arafat a discutat despre observațiile pe care le-a făcut în timpul unei vizite la o benzinărie.

Șeful DSU a subliniat deja în repetate rânduri că românii s-au relaxat prea mult după ridicarea anumitor restricții. Acesta mai spune că unii sunt de-a dreptul neglijenți și a dat un exemplu cu care s-a confruntat recent.

Raed Arafat a povestit despre o întâmplare pe care a observat-o joi noapte într-o benzinărie.

”Ieri (joi n.r.) am intrat într-o benzinărie să cumpăr ceva de acolo, târziu noaptea. Doamnele de la benzinărie aveau mască. Au intrat patru tineri - nici mască, nici nimic. Eu m-am uitat, doamnele nu au spus nimic, au plecat și am întrebat doamnele. N-am vrut să intervin pentru că putea să iasă scandal, îți trebuia cineva cu autoritate de control ca să le spună ceva, cineva de la poliție sau patronul magazinului”, a declarat Raed Arafat despre un exemplu clar al oamenilor pe care nu îi interesează obligativitatea purtării măștii de protecție în spații închise.

Acesta spune că ulterior plecării acestora, a încercat să afle de ce angajatele benzinăriei nu au reacționat în vreun fel, iar aici pare că apar alte probleme. Unii indivizi chiar pleacă fără să plătească, puși în fața acestui fapt.

”Am întrebat doamnele: de ce nu le spuneți nimic? Răspunsul a fost: am încercat să spunem să nu intre fără mască și rezultatul a fost că unii au plecat fără să plătească, alții s-au certat cu noi și ne-au înjurat. Asta este problema. Oamenii nu înțeleg, tinerii cred că este o glumă”, a afirmat șeful DSU.

Arafat spune că o parte din vina pentru nepurtarea măștii se datorează chiar unor medici. Sunt unii doctori care încă susțin că noul Covid-19 este doar ”o biată gripă”, în vreme ce alte figuri publice combat informațiile oficiale venite de la autorități.

Citeste si:
Jador, primele declarații în scandalul cu Florin Salam. De la ce a...
Jador, primele declarații în...

”Asta înseamnă că noi am pierdut o parte din populație care este deja în dubii, că nu înțelege și nu mai dă credibilitate autorității. Există o parte importantă care respectă”, a mai afirmat Raed Arafat.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Iunie 2020 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.