Social 20 Iunie 2020 09:00

Secretarul de stat a declarat că aceste zile sunt cruciale în ceea ce privește evoluția numărului de cazuri de coronavirus în România.

„Acum sunt zile cruciale, pentru că vedem o creștere a numărului de cazuri. Weekendurile au devenit cu mai mare risc, oamenii se duc la cluburi, la terase. Am văzut poze, se vede clar că sunt mai mulți oameni care nu sunt din aceeași familie așezați la o singură masă. Îmi pare rău, dar vor fi controale în această perioadă”, a declarat Arafat pentru Digi24.

Șeful DSU afirmă că pericolul apariției unor noi cazuri Covid-19 este cu atât mai mare în weekend, deoarece majoritatea persoanelor sunt libere și au tendința de a ieși la aer, la terase, să socializeze, iar riscul transmiterii virusului este mai mare.

Secretarul de stat a prezentat comparat perioada în care se înregistrau sub 200 de cazuri noi pe zi cu ultimele zile, în care se raportează peste 300 de cazuri zilnic.

„Dacă rămânem la 150-200 de cazuri noi pe zi suntem într-o zonă sigură”, a spus Raed Arafat, completând că este mai îngrijorat decât acum o lună.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Iunie 2020 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.