Sanatate 9 Iunie 2020 11:15

Măsurile stricte de carantină impuse în mai toată Europa au avut efecte extrem de benefice, conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Imperial College London.

Conform echipei de cercetători, numărul morților de pe continent ar fi fost uriaș fără carantină. Cu toate acestea, aceștia avertizează că doar o mică parte a populației s-a infectat, astfel că suntem ”încă la începutul pandemiei.”

Cercetătorii au studiat impactul restricțiilor în 11 țări europene, Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Spania și Suedia, până la început de mai.

Până la acel moment, 130.000 de oameni au murit de coronavirus în aceste țări. Cercetătorii au folosit simulări pentru a prezice câți oameni ar fi murit dacă nu era impusă carantină.

Cercetătorii de la Imperial College London estimează că 3,2 milioane de oameni ar fi murit doar până la data de 4 mai, dacă autoritățile nu erau atât de stricte.

Carantina a salvat 3,1 milioane de vieți, între care 470.000 în Marea Britanie, 690.000 în Franța și 630.000 în Italia.

”Carantina a prevenit milioane de morți care ar fi însemnat adevărate tragedii”, spune dr. Seth Flaxman, de la Imperial College London.

Același model predictiv arată, însă, că pandemi ar fi fost aproape încheiată în prezent, dacă nu exista carantina. Mai bine de 70% din oameni ar fi fost infectați, astfel că ar fi apărut imunitatea de turmă iar virusul nu s-ar mai fi putut propaga.

Cercetătorii estimează că doar 4% din populația țărilor mai sus amintite s-a infectat, de fapt, în această pandemie. Astfel, dr. Flaxman spune că ”putem respinge din start ideea că s-a terminat pandemia. Suntem abia la începutul ei”, conform bbc.com.

Un studiu separat de la Universitatea Berkeley a analizat impactul carantinei în China, Coreea de Sud, Iran, Franța și SUA.

Citeste si:
Studiu Infografic: Profilul clienților sistemelor fotovoltaice în...
Studiu Infografic: Profilul...

Concluziile lor arată că măsurile de carantină au prevenit 530 de milioane de infectări.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Iunie 2020 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.