Sanatate 27 Mai 2020 09:25

Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor, este de părere că psihoza legată de pandemia de coronavirus este nejustificată.

Astărăstoae recunoaște faptul că există un pericol real cu privire la noul coronavirus. Totuși, acesta spune că răspunsul autorităților ar trebui să fie unul mai puțin dictatorial.

Poate că opinia mai controversată a medicului este aceea conform căreia apa sărată distruge coronavirusul.

Astărăstoae afirmă că ”nu trebuie să tratăm cu superficialitate această epidemie”, dar totodată atrage atenția că ”măsurile să fie minime și în concordanță cu pericolul epidemiei.” Astfel, fostul președinte al Colegiului Medicilor consideră că ar trebui evitate măsurile dictatoriale, însă în același timp trebuie evitat și pericolul de noi focare.

Medicul consideră că românii ar trebui să fie lăsați să meargă la mare: ”se știe că apa sărată distruge coronavirusul, iar pe plajă trebuie păstrată doar distanța și șezlongurile dezinfectate după fiecare persoană”, afirmă Astărăstoae.

Șezlongurile de pe litoral vor păstra distanțarea socială

Plajele de pe litoralul românesc nu vor mai arăta așa cum suntem cu toții obișnuiți - cu șezlonguri înghesuite și fără spații între ele. Ministrul Sănătății spune că acestea vor respecta distanțarea socială.

Șezlongurile, da, vor păstra acea distanțare socială. Celelalte sunt amănunte pe care le vom discuta în săptămânile următoare. În apă, la fel. Intrăm normal, păstrând aceeași distanțare, dar măsurile rămân, de igienă, de precauție, având în vedere că sunt manevre, la fel ca și înotul, care sunt puternic aerosolizante”, a precizat Nelu Tătaru.

De asemenea, acesta a menționat și faptul că plajele ar putea fi redeschise odată cu data de 15 iunie, pentru a reporni și sectorul turistic de pe litoral.

Citeste si:
Călătorie spre aventură: Obțineți permisul pentru barcă și...
Călătorie spre aventură:...

2 din 3 români care au răspuns sondajului își doresc o vacanță la mare. Anul acesta însă, majoritatea ar prefera mai degrabă o plajă mai sălbatică și mai puțin populată (8 din 10 respondenți) decât una cu amenajări (21%), și o cazare mai izolată (55%) decât un hotel în stațiune.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Mai 2020 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.