Sanatate 5 Mai 2020 16:00

Doctorul Adrian Marinescu a anunțat că unul dintre cei 3 pacienți de la Insitutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, tratați cu plasmă hiperimună, donată de pacienți vindecați de Covid-19, a fost extubat.

Adrian Marienscu a ținut să precizeze că starea de sănătate a celor trei, inclusiv a pacientului care nu mai are nevoie de intubare, este fragilă, având mai multe dezechilibre la nivelul organismului.

Ei sunt stabili în continuare, chiar dacă unul din pacienți are o evoluție favorabilă aș spune, este extubat, adică nu mai are nevoie de intubație, dar trebuie să facem o precizare, că sunt pacienți în stare critică, au multe dezechilibre la nivelul organismului, adică la ei lucrurile sunt foarte fragile”, a declarat medicul.

„Tratamentul cu plasmă hiperimună, din păcate, nu este unul miraculos”

Medicii de la Balș sunt precauți cu pacientul extubat, deoarece starea lui de sănătate poate fi imprevizibilă, la fel și a celorlați doi pacienți.

Acești pacienți au în același timp mai multe tratamente, antiviral, anticoagulant, de suport, și atunci evoluția favorabilă, dacă se vede, se vede într-un interval mai lung de timp. Tratamentul cu plasmă hiperimună, din păcate, nu este unul miraculos, oriunde în lume nu există vreo variantă care să ne garanteze 100% eficiența în raport cu COVID-19, este o metodă care poate să ajute în cazul pacientului care este în stare critică, împreună cu celelalte lucruri care se fac concomitent”, a mai spus Adrian Marinescu, potrivit antena3.ro.

Tratamentul cu plasmă hiperimună - premieră în România

Vineri, 1 mai, doctorul Adrian Marinescu a anunțat că 3 pacienți de la secția de Terapie Intensivă a Institutului „Matei Balș” din Capitală au primit plasmă de la persoane vindecate de virusul COVID-19.

Această premieră în România a avut loc la Insitutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, joi, 30 aprilie, după ora 22:00.

Medicii au cerut consimțământul familiei, apoi au realizat procedura, prima de acest fel pentru un pacient cu coronavirus.

Această plasma este pregătită la fel ca şi alte produse din sânge la Centrul de Transfuzii, unde sunt aparatele de plasmafereză, şi pe urmă se administrează prin perfuzie acolo unde este nevoie”, a declarat medicul primar boli infecțioase, Adrian Marinescu.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Mai 2020 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.