Un expert suedez lansează un avertisment pe români și anunță că numărul morților va crește odată cu renunțarea la restricții.

Johan Giesecke, epidemiolog, consiliază Agenția de Sănătate Publică din Suedia și a acordat un interviu pentru Adevărul, în care a discutat despre pandemie.

Acesta spune că strategia suedezilor de a nu impune restricții dure funcționează. Giesecke spune că ”Numărul de morți de acum nu este relevant, dacă doriți să comparați mortalitatea, ar trebui să așteptați un an și apoi să socotim decesele.”

Expertul mai spune că nu crede în măștile de protecție, dar consideră că e o idee bună ca acestea să fie obligatori înăuntru. Afară, în schimb, riscul epidemiologic este mult mai scăzut. Acesta dă exemplul Suediei, unde mai nimeni nu portă măși de protecție și nu există vreo obligativitate privind purtarea lor în public.

Despre imunitatea de turmă, Giesecke spune că e prea devreme să existe o opinie clară dacă aceasta funcționează sau nu. În schimb, un alt lucru e mai important decât atât: ”dacă cei infectați vor avea imuniate și cât va dura aceasta.”

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Imunitatea populației, cel mai important factor de analizat

Epidemiologul e de părere că cifrele cu privire la imunitatea populației sunt cele mai importante. Analiza finală a epidemiei va fi făcută abia peste un an, iar atunci nu vor mai avea relevanță restricțiile de circulație, ce nu vor avea efect în această analiză de bilanț.

Acesta spune că mortalitatea în funcție de strategiile diferite ale țărilor poate fi comparată abia peste un an: ”când eliminați restricțiile, veți avea mai multe persoane decedate”, arată Giesecke.

În prezent, Giesecke oferă consultanță Agenției de Sănătate Publică din Suedia. În trecut, a lucrat ca medic clinician de boli infecțioase, iar în 1992 a obținut un masterat în epidemiologie la Londom School of Hygiene and Tropical Medicine. În Suedia, a fost epidemiolog-șef între 1995 și 2005, iar apoi a fost cercetător-șef al Centrului European pentru Prevenirea și Controlul bolilor.

Citeste si:
Irlanda introduce noi restricții anti-COVID înainte de Crăciun
Irlanda introduce noi...

Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Aprilie 2020 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.