Conform unor cercetări preliminare, nu toate grupele sanguine ar fi afectate la fel de coronavirus.

Informațiile disponibile până acum, oferite de oameni de știință din China, arată că grupa sanguină 0 ar fi mai rezistentă în fața bolii, în timp ce oamenii cu grupa A ar fi cei mai vulnerabili.

Cercetătorii care au studiat virusul în Wuhan și în Shenzhen arată că procentajul de pacienți cu grupă A care au fost infectați sau uciși de Covid-19 este ”semnificativ” mai mare decât al celorlalte grupe.

Echipa, condusă de Wang Xinghuan, subliniază că studiul este un preliminar și că va mai fi nevoie de alte eforturi pentru a descoperi mai multe.

Cercetarea a comparat grupele sanguine a 2.173 de pacienți infectați (din zonele Wuhan și Shenzhen), cu grupele a 3.694 de cetățeni sănătoși din Wuhan.

Cercetările arată că, deși doar 31,16% dintre locuitorii Wuhanului au grupa A, 37,75% dintre cei infectați și internați la spitalul Wuhan Jinyintan au această grupă sanguină.

Pe de altă parte, față de 33,84% cetățeni cu grupa sanguină 0, doar 25,8% dintre infectați au această grupă.

Și 206 de decedați au fost luați în calcul pentru acest studiu. 41,26% dintre aceștia aveau grupa sanguină A, în vreme ce aproximativ 25% aveau grupa 0.

E nevoie de cercetări suplimentare

Cercetători neafiliați acestui studiu au declarat pentru South China Morning Post, citată de nypost.com, că studiul nu este concludent și că e nevoie de o analiză la scară mai largă pentru a putea trage concluzii mai palpabile.

”Dacă ai grupa A, nu trebuie să te temi, pentru că asta nu înseamnă că te vei infecta”, spune Gao Yingdai, cercetător din Tianjin. ”La fel, dacă ai grupa 0, trebuie să știi că nu ești absolut sigur. Spală-te des pe mâini și urmărește sfaturile autorităților.”

Citeste si:
Andreea Antonescu, însărcinată în America Express. La ce riscuri...
Andreea Antonescu,...

Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Aprilie 2020 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.