Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut precizări cu privire la momentul în care epidemia de coronavirus ar putea lua sfârșit în România.

Estimările lui Nelu Tătaru arată că vârful epidemiei ar urma să aibă loc la jumătatea lunii mai. După acest moment, numărul de cazuri va începe să scadă progresiv, iar până la 1 iunie, ar urma să fie 10.000 de cazuri de infecție în România.

”Numărul poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiții”, spune Nelu Tătaru, referindu-se la măsurile impuse de autorități pentru a preveni răspândirea virusului.

”Noi trebuie să ne gândim la un vârf care merge până la 10.000 de cazuri adunate de la începutul pandemiei până la 1 iunie, urmând ca, odată cu a doua jumătate a lunii mai să vedem o scădere progresivă a numărului de cazuri noi, iar cazurile vindecate să crească. În acest context, ne gândim ca după 1 iunie să mergem pănă în 12.000- 13.000 de cazuri,” a afirmat Nelu Tătaru, în cadrul unei intervenții la Antena 3, conform stiripesurse.ro.

Factori importanți care vor influența numărul de îmbolnăviri sunt pregătirea sistemului medical, respectarea măsurilor de către populație, dar mai ales numărul românilor care se întorc acasă de Paște.

Alexandru Raflia: când am putea ieși din case

În cadrul unei intervenții la Digi 24, Rafila a afirmat că cel mai probabil, relaxarea restricțiilor de liberă circulație ar putea avea loc abia după 15 mai.

Cu toate acestea, Rafila subliniază că doar o parte dintre măsurile cu privire la distanțarea socială vor fi eliminate. Altele, cum ar fi organziarea de manifestări mari, au șanse să rămână în vigoare pentru multe alte luni.

"Eu cred că după data de 15 mai. Dar atenție, nu distanțarea socială să nu mai fie necesară, o reducere a măsurilor legate de distanțarea socială, dar multe din elementele, de exemplu organizarea de mari manifestări, vor fi probabil pentru mai mult timp în vigoare," a declarat Alexandru Rafila cu privire la posibilul moment al revenirii la un oarecare normal.

Citeste si:
Pneumolog din Grecia: ”Numărul cazurilor de COVID a depășit 50.000...
Expert în Sănătate: ”Numărul...

Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Aprilie 2020 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.