Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că sistemul medical se află într-o situație fără precedent și sunt oameni puțini, care nu fac față solicitărilor, motiv pentru care se vor face angajări la DSP și la Ambulanță.

Sistemul medical se confruntă cu o situaţie fără precedent şi trebuie să-şi mobilizeze toată resursa pentru că oamenii se bazează pe noi, medici, asistente, infirmiere, personal auxiliar. (...) Ministerul Sănătăţii comunică pe toate planurile, inclusiv Direcţiile de sănătate publică, care au indicaţia de a prezenta în fiecare zi date la nivelul fiecărui judeţ, cu statistica cazurilor, precum şi a deceselor şi a cazurilor noi confirmate. Direcţiile de sănătate publică au făcut o muncă importantă şi au de făcut o muncă importantă”, a spus ministrul Sănătății.

Se fac angajări la DSP și Ambulanță

Tătaru consideră că, la nivelul Direcției de Sănătate Publică, personalul este insuficient și nu face față anchetelor epidemiologice necesare în contextul pandemiei de COVID-19.

Sunt oameni puţini, care lucrează 24 de ore din 24 de ore. Facem eforturi să remediem această situaţie. Vom angaja încă 1.000 de persoane în aceste structuri, adică, o suplimentare cu peste 25%. Alte 1.000 de persoane vor fi angajate în structurile serviciilor de Ambulanţă, pentru că şi echipajele acestor servicii au nevoie de sprijin pentru munca pe care o desfăşoară”, a mai spus Nelu Tătaru, potrivit realitatea.net.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Aprilie 2020 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.