Potrivit medicului Tudor Ciuhodaru, o treime din cazurile de coronavirus ar fi asimptomatice. Acesta ne recomandă să stăm acasă pentru a limita astfel răspândire virusului.

Persoanele care sunt infectate cu virusul Covid-19, dar care nu prezintă simptome pot răspândi virusul și la alții, avertizează medicul într-o postare pe Facebook. Din aceste motive este esențial să stăm cât mai mult acasă pentru a limita răspândirea virusului.

Medicul mai afirmă și că testarea în masă este necesară. Acesta mai dă exemplul Coreei de Nord care are cel mai extins program de testare și care a reușit astfel să scadă semnificativ numărul de cazuri de coronavirus.

"#coronavirus O treime din cazuri ar putea fi purtători asimptomatici (!!!). #statiacasa #reusimimpreuna Programele extinse de testare, izolarea consecventă şi reguli stricte pot frâna răspândirea coronavirusului.

Concret:

1. Persoane infectate cu SARS-CoV-2, dar care nu ştiu acest lucru şi, ca atare, nu intră în carantină, pot răspândi virusul la alții. #iasistatiacasa #testareextinsa.

2. China a anunțat prima acest lucru (South China Morning Post)

3. Japonia (Universitatea Hokkaido-epidemiologul Hiroshi Nishiura) confimă acest lucru într-o scrisoare adresată International Journal of Infectious Diseases.

4. Coreea de Sud și China – au reușit să scadă numărul de cazuri testându-i pe toți (simptomatici sau nu) cei care au intrat în contact cu o persoană testată pozitiv. (!!!) Toți cei care sunt depistaţi ca fiind purtători de coronavirus sunt obligaţi să intre în carantină, iar respectarea acestei măsuri este verificată riguros prin telefon. Aceasta indiferent dacă prezintă sau nu simptomele în cauză.

5. Rata de testare în Coreea de Sud este cea mai înaltă la nivel mondial: 5,6 la 1000 de locuitori. Coreea de Sud aplică ,,cel mai extins program de testare la nivel global", corelat cu eforturi sporite de a izola persoanele testate pozitiv, de a depista aşa-numiţii contacţi şi a-i trimite în carantină.

Citeste si:
Metrorex testează două porți anti-suicid
Metrorex testează două porți...

6. Astfel a reuşit să frâneze răspândirea Covid-19 fără a aplica măsuri drastice, cum ar fi restricţionarea circulaţiei.

7. ,,Coreea de Sud este o republică democratică. Nu credem că izolarea este calea adecvată", a precizat Kim Woo-Joo, expert în boli infecţioase de la "Korea University", citat de revista de specialitate Science.

Concluziile sunt clare:

1. Cu ajutorul unui program de testare extinsă a populaţiei pot fi depistaţi la timp purtătorii asimptomatici din preajma persoanelor infectate, înainte ca aceştia să poate transmite, la rândul lor, coronavirusul altor oameni.

2. În rândul sud-coreenilor, numărul de asimptomatici e considerabil mai mare decât în alte ţări, iar acest fapt se datorează probabil numeroaselor teste, declara săptămâna trecută directorul Centrului de Prevenire şi Control al Epidemiilor (KCDC), Jeong Eun-kyeong.

Citeste si:
Medicul Ciuhodaru, sfaturi pentru masa de Paște. Ce trebuie să...
Medicul Ciuhodaru, sfaturi...

Noi ce mai așteptăm?! E nevoie urgentă de planul B. Vă rog să mă susțineți în acest demers. #reusimimpreuna #testareextinsa," este mesajul medicului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Aprilie 2020 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.