Testele pentru detectarea coronavirusului sunt deja puține, iar faptul că unele dintre ele ar putea fi contaminate ridică noi probleme.

Peste tot în lume, în țările deja afectate de coronavirus, se întreprind eforturi pentru a spori nivelul de testare a populației.

În Marea Britanie, însă, aceste eforturi au fost afectate grav după ce componente cheie ale testelor pentru coronavirus au fost descoperite ca fiind contaminate deja cu noul virus.

Laboratoare din întreaga țară au avertizat luni, pe 31 martie, că urmează o întârziere a testării, după ce urme ale virusului au fost detectate în componente ale testelor ce urmau să fie livrate în zilele următoare, relatează telegraph.co.uk.

Pentru a accelera producția, guvernul a apelat la firme private pentru a produce mii de kituri, astfel ca testarea în masă să poată deveni realitate în câteva săptămâni.

Unul dintre furnizori, firma Eurofins din Luxemburg, a avertizat laboratoarele guvernamentale din Marea Britanie că o livrare de componente cheie a fost contaminată cu coronavirus.

Firma a admis că a existat o problemă și a instat că și alți furnizori întâmpină aceeași situație.

Nu este clar cum a avut loc această contaminare, dar surse din sistemul medical au dat asigurări că această întârziere nu va afecta semnificativ programul de testare din Marea Britanie.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.