În contextul epidemiei de coronavirus, oraşul Shenzhen din China a interzis consumul de câini şi pisici, măsura luată în sprijinul limitarii comerţului cu animale sălbatice.

Cercetătorii consideră că noul coronavirus s-a transmis de la animale la oameni, primele cazuri de infectare fiind găsite la oamenii care se aflau într-o piaţă de animale sălbatice din Wuhan unde se vindeau lilieci și şerpi.

Autorităţile din Shenzhen au menționat că măsura va intra în vigoare de la 1 mai.

”Câinii şi pisicile sunt animale de comapanie cu o relaţie cu oamenii mult mai pregnantă decât oricare alte animale, interzicerea consumului de câini şi pisici, dar şi de alte animale de companie este o practică comună în ţările dezvoltate”, a precizat un oficial din cadrul oraşului, citat de mediafax.ro

Prin această metodă se dorește influențarea mai multor provincii din China, după ce guvernul central şi-a exprimat dorinţa de a interzice consumul şi comercializarea acestor tipuri de animale.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Aprilie 2020 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.