1.Implică-te în proiecte de voluntariat
Voluntariatul înseamnă o activitate care aduce valoare, atât pentru tine, cât și pentru o anumită comunitate. Există nenumărate organizații care se ocupă de cazuri sociale sau care mizează pe activități de protejarea a mediului unde ai putea să te înscrii.
Faptul că îți petreci o parte din timp pentru a face un bine, îți generează și ție o stare de bine, prin sentimentul de împlinire și, implicit, prin reducerea stresului. Indiferent de activitatea aleasă, îți poți îmbunătăți și abilitățile de comunicare și de lucru în echipă, prin crearea unor legături noi. Tot ce trebuie să faci este să descoperi acele proiecte sociale în care să te regăsești, pentru a valorifica la maximum timpul petrecut și a te încărca cu energie.
2.Găsește activitățile creative preferate
Hobby-urile sunt acele activități care te scot din rutină și îți oferă relaxare, chiar și după o zi grea. Ele au și rolul de a genera o stare de bine permanentă, iar atunci când investești în unele creative, relaxarea este de două ori mai mare.
Exprimarea prin artă este o metodă eficientă de relaxare și destindere, fără a avea nevoie de prea mult talent. Pictura pe numere sau seturile de croșetat cu instrumente care te învață pas cu pas activitatea, îți pot fi de ajutor. Grădinăritul este inclus pe listă, pentru că îți oferă timp de relaxare valoros și îți oferă împlinire, în special când vezi roadele muncii.
3.Stabilește rutine zilnice
Rutinele zilnice fac parte din obiceiurile care îți generează starea de bine, pentru că atât timp cât le faci consecvent, contribuie la crearea unui echilibru între interior și exterior. Aceste rutine se pot lega de a avea grijă de plante 30 de minute în fiecare zi sau a-ți cumpăra flori proaspete. La fel cum și notarea într-un jurnal în fiecare dimineață a gândurilor sau obiectivelor, poate fi o rutină benefică.
Ziua Franței. Istoricul zilei, tradiții și obiceiuri ale francezilor
Fără să realizezi, se transformă în antidot pentru stările de neliniște, pentru că odată ce le faci cu drag, mintea rămâne canalizată doar pe acțiunile prezente. Mai mult, te ajută să îți creezi un scop pe care să îl urmezi întreaga zi.
4.Ține cont de pauze
O altă modalitate care contribuie la o stare de bine permanentă este și conștientizarea pauzelor. Nu doar pauzele de prânz de la muncă, ci și cele pe care trebuie să le ai când simți oboseală. Uneori, ieșirile în oraș sunt prea multe sau orele târzii petrecute pentru vizionarea serialelor preferate au lăsat cearcăne, așa că este momentul să faci o schimbare.
Încearcă să îți prioritizezi pauze de odihnă sau meditație, pentru a te ajuta să gândești clar în situații limită, dar și să nu ajungi în momentul epuizării. Chiar și când treburile casnice ajung să îți consume prea multă energie, pune-le pe pauză pentru câteva zile. Aceste modalități te vor ajuta să menții un echilibru constant și o stare de bine care să îți aducă împlinire.
9 obiceiuri zilnice care te ajută să îți menții organismul sănătos
5.Călătorește mai des
Călătoriile sunt metode de relaxare și deconectare, deoarece te încarcă cu liniște și te rup de activitățile obișnuite pentru câteva zile. Acestea nu trebuie făcute neapărat în afara țării, ci în locuri în care să te simți bine. După perioade aglomerate, încearcă să ajungi într-un loc lângă natură sau cu activități interioare relaxante (piscină sau masaj).
Pentru câteva zile poți uita de toată agitația și să te bucuri de o relaxare sigură, care să te ajute să privești cu calm și situațiile stresante. În plus, starea de bine este pusă pe primul loc, fără a face eforturi considerabile.
Acestea sunt câteva dintre ritualurile și obiceiurile care îți pot asigura o stare de bine permanentă. Când simți că ai nevoie de o pauză, investește timp în cele pe care le consideri benefice pentru tine.
Ziua Muncii. Tradiții și obiceiuri de 1 Mai
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Startup-ul românesc care a construit cea mai performantă aplicație din Europa
Sursa: start-up.ro
-
Rezultate financiare ING Bank: chiar dacă inflația a crescut, banca a dat mai...
Sursa: futurebanking.ro
-
Cartofi dulci la cuptor - Rețetă delicioasă și sănătoasă
Sursa: garbo.ro
-
Restructurări în retail: Benetton se pregătește să închidă 500 de magazine
Sursa: retail.ro
-
Test Drive Dacia Spring: am fost și eu hater, dar este perfectă pentru oraș
Sursa: green.start-up.ro
-
Doliu în sportul românesc: Helmut Duckadam a murit la 65 de ani
Sursa: kudika.ro
-
Toni Greblă, despre renumărarea voturilor: nu există diferenţe semnificative
Sursa: wall-street.ro