1.Alege tipul de ceai potrivit
Primul pas pentru a pregăti un ceai este să alegi o varietate potrivită preferințelor tale. Vei descoperi o mare varietate de ceaiuri, de la ceaiul clasic negru, la ceaiul verde, ceaiul alb, ceaiul de plante (mentă, rooibos, fructe de pădure etc.) și ceaiul medicinal (ceai de senna, ceai de lavandă, ceai de ghimbir etc.). Optează pentru acel ceai adaptat gusturilor și nevoilor tale.
2.Alege o apă de calitate
Adesea, apa de la robinet poate fi incompatibilă cu pregătirea ceaiului, deoarece conține prea mulți compuși care dau duritate (săruri de calciu și/sau magneziu), iar clorul conținut poate afecta eliberarea aromelor.
Dacă știi că apa de la robinet este dură, investește într-un dozator de apa cu bidon pentru a te bucura de un ceai cu un gust savuros.
3.Acordă atenție infuziei ceaiului
Există mai multe modalități de a infuza ceaiul. Cea mai populară modalitate de infuzare este metoda vestică, care îți permite să pregătești rapid un ceai cu un gust deosebit. Folosește un filtru larg pentru a permite infuzarea în voie a frunzelor. Adaugă aproximativ 2 grame de ceai la 200 ml de apă într-un ceainic și lasă la foc mic pentru eliberarea treptată a aromei. Dacă folosești ceai la pliculeț, poți utiliza fără probleme apă fierbinte.
Totuși, dacă folosești ceai vrac, este important să acorzi atenție și temperaturii apei. Vei avea nevoie de apă fierbinte pentru infuzie. Însă trebuie să ții cont de cât de fierbinte ar trebui să fie apa, deoarece dacă pui apă clocotită riști să obții un ceai amar, cu un gust profund neplăcut.
În general, se recomandă o temperatură de maximum 95 de grade Celsius pentru ceaiul negru și ceva mai scăzută pentru ceaiul verde (70 de grade Celsius) și ceaiul alb (aproximativ 65 de grade Celsius).
4.Alege ceașca de ceai
Ceașca de ceai potrivită depinde de diferențele culturale și de preferințe tale. Ca regulă generală, ceașca ar trebui să fie curată, fără arome sau mirosuri, din porțelan, metal, lemn sau alte materiale.
Dacă folosești o ceașcă din porțelan sau lut doar pentru ceai, în special verde sau negru, este posibil ca aceasta să se păteze, în timp, cu taninii rămași de la frunze. Acest aspect nu afectează gustul unui viitor ceai. De asemenea, poți prepara ceaiul într-un ceainic de dimensiune medie, în cazul în care bei ceaiul alături de 2-3 prieteni.
Sfaturi de stil: cum să porți cămăși office în mod creativ
5.Ceai vrac sau la pliculeț?
Care este varianta mai bună, ceaiul vrac sau la pliculeț? În general, vei avea rezultate mai bune cu ceaiul vărsat sau vrac. Principala diferență stă în calitatea frunzelor folosite. Adesea, pliculețele de ceai conțin frunze tăiate, precum și praf de ceai. Acestea tind să facă ceaiul mai amar, în timp ce frunzele întregi oferă o aromă echilibrată și completă. Pe lângă aspectul vizual, frunzele de ceai la pliculeț au o calitate mai slabă decât cele vărsate, în special ceaiul verde, negru sau alb.
Pe de altă parte, și ceaiul vrac depinde de calitatea plantelor recoltate. Această calitate a frunzelor este influențată de grădina din care au fost strânse, de cultura de ceai, de tratamentele asupra solului, de prospețimea frunzelor etc. Totodată, ambalajul influențează calitatea frunzelor de la recoltă, la momentul în care bei tu ceaiul.
Sfaturi și trucuri pentru curățarea și întreținerea corectă a...
În fine, deși pliculețele de ceai pot fi practice și ușor de folosit, materialele folosite cauzează acumularea de deșeuri. Deci, indiferent dacă folosești un filtru refolosibil sau prepari ceaiul într-un ceainic, prin alegerea unui ceai vrac vei evita să arunci de fiecare dată ambalajul.
Pregătirea ceaiului este o experiență în toată regula. Dacă vinul necesită doar deschiderea unei sticle, iar cafeaua se pregătește prin apăsarea unui buton, pentru a pregăti ceaiul este necesar să urmezi anumiți pași, iar întreaga experiență poate fi folosită ca un moment gourmet al zilei. Lasă-ți timpul necesar pentru a-l savura!
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Boon, platforma unde colegii vând produse între ei și totul se duce la ONG-uri
Sursa: green.start-up.ro
-
Dark Web - ”un cerc al încrederii” pentru activități ilegale
Sursa: start-up.ro
-
Black Friday 2024, infractorii au stat cu ochii pe datele cardurilor ca pe...
Sursa: futurebanking.ro
-
Furnizorul produselor Nike, în atenția Concurenței: ce nereguli au găsit...
Sursa: retail.ro
-
Zile libere 2025 în România: Calendar complet și semnificația fiecărei zile
Sursa: garbo.ro
-
Boala obrajilor pălmuiți - Eritemul infecțios: cauze, simptome și tratament
Sursa: kudika.ro
-
BREAKING: Facebook, WhatsApp, Messenger și Instagram au picat
Sursa: wall-street.ro