În prezent, „stilul de muncă” nu se mai referă doar la o formă de organizare a activităților profesionale, ci la o integrare eficientă a tehnologiei moderne în modul în care lucrăm, comunicăm și colaborăm.

Conform unui studiu realizat de McKinsey, 50% dintre antreprenorii intervievați susțin că atenția concomitentă la tehnologie și la formarea angajaților a adus o valoare mai mare companiei decât au făcut-o investițiile strict în tehnologie.

Așadar, pentru un business prosper și sustenabil, este important să menții un echilibru între dezvoltarea tehnologiei și a angajaților. Descoperă 5 tendințe pe care să le ai în vedere pentru a putea obține acest avantaj.

1.Schimbarea naturii muncii

În era digitală, natura muncii se schimbă rapid sub influența tehnologiilor avansate precum inteligența artificială (IA) deoarece acestea vin la pachet atât cu oportunități, cât și cu provocări pentru angajați și angajatori deopotrivă.

Un aspect care poate fi privit atât ca oportunitate, cât și ca provocare este faptul că tehnologiile avansate pot să extragă rapid volume mari de date. Oportunitatea aici este dată de identificarea automatizată a unor tendințe în fluxul de numerar al companiei. Totuși, provocarea vine pentru angajați, dar și pentru leadership: cu toții trebuie să știe cum să interpreteze informațiile obținute și să le exploateze la maximum.

De aceea, dobândirea de noi abilități tehnice, cum ar fi cele de analiză a datelor și de cunoaștere a instrumentelor moderne de lucru, devin din ce în ce mai valoroase într-un mediu digital.

Așadar, pe lângă investițiile pe care le faci în optimizarea proceselor din companie, este important să investești și în angajați. Desigur, bugetul alocat unei investiții poate fi influențat semnificativ în acest mod, însă, pe termen lung, se vor vedea rezultatele în profitabilitatea companiei.

Dacă nu dispui acum de întregul capital necesar pentru efectuarea acestor investiții, dar ai cel puțin 12 luni de activitate, poți să apelezi la un credit pentru firme de la o instituție financiară nebancară (IFN).


  • Suma maximă pe care o poți obține este de 1.000.000 RON, cu o perioadă de rambursare de până la 36 de luni pentru capital de lucru, 48 de luni mixt și 60 de luni pentru investiții.

Citeste si:
Lidia Buble a trăit cu 100 de lei pe zi. Nu i-a fost rușine să...
Lidia Buble a trăit cu 100 de...


  • Împrumuturile mai mici, de până în 100.000 RON, le poți obține 100% online, în timp ce pentru creditele care depășesc această sumă, beneficiezi și de sprijin din partea unui consultant.


  • În ceea ce privește documentația, pentru creditele de până în 35.000 RON ai nevoie doar de extras de cont, iar pentru creditele mai mari este nevoie să încarci la aplicare și ultima balanță disponibilă.


  • Indiferent de valoare, dobânda este variabilă, în funcție de ROBOR la 6 luni, iar dacă într-o lună nu poți să plătești rata, indiferent de motiv, poți să amâni rambursarea cu 30 de zile, o singură dată pe perioada creditului.

2.Importanța învățării continue

Având în vedere că evoluția tehnologiei nu se oprește niciodată, este important ca angajații să poată ține pasul și să fie pregătiți să se adapteze constant. În acest context, capacitatea de a învăța este esențială pentru ei, iar tu poți avea un rol crucial în facilitarea acestui proces.

Citeste si:
Vlăduța Lupău a susținut un concert în străinătate. Ce mesaj le-a...
Vlăduța Lupău a susținut un...

Oferirea de oportunități de învățare și dezvoltare profesională, accesul la resurse moderne de informații, cum ar fi cursurile online sau podcasturile susținute de specialiști în domeniu, pot avea un impact semnificativ în succesul businessului tău. Iar antreprenorii care investesc în formarea și dezvoltarea continuă a echipelor nu doar că își îmbunătățesc competitivitatea, dar le și asigură acestora un mediu de lucru motivant și orientat spre viitor.

Nu uita să menționezi astfel de beneficii și la interviurile de angajare, întrucât te pot ajuta să atragi talente în companie, dornice de dezvoltare și învățare. De asemenea, pentru tine, ca angajator, susținerea procesului de învățare în companie poate fi un avantaj competitiv pe piața muncii.

Citeste si:
Ce pensie specială are Petre Roman: „Nu mă plâng, pentru că am...
Ce pensie specială are Petre...

3.Echilibrul dintre viața profesională și cea personală în era digitală

Tehnologiile apărute în era digitală nu aduc beneficii numai în procesele de producție, ci și în interacțiunea dintre angajați.

De exemplu, platformele și aplicațiile online care permit comunicarea și cooperarea în timp real pot duce uneori la așteptări nerealiste privind disponibilitatea continuă a angajaților. Să fim sinceri, cine nu și-a verificat cel puțin o dată e-mailurile de la job în timpul liber?

De aceea, alături de munca de acasă, tehnologiile moderne care facilitează comunicarea pot dilua semnificativ frontierele dintre spațiul personal și cel profesional atunci când nu există o cultură organizațională sănătoasă care să încurajeze echilibrul.

Citeste si:
Călin Doboș a salvat-o pe mama Biancăi Drăgușanu de cancer: „Era...
Călin Doboș a salvat-o pe...

Totuși, ca angajator, poți să implementezi anumite politici organizaționale care să influențeze semnificativ bunăstarea angajaților, cum ar fi programele flexibile de muncă, zilele libere suplimentare plătite sau amenajarea unor zone dedicate relaxării în birouri.

4.Rolul inteligenței artificiale la locul de muncă

Tehnologiile avansate nu reprezintă o amenințare de a înlocui resursele umane, ci mai degrabă sunt soluții de optimizare și îmbunătățire a proceselor existente.

De exemplu, în cadrul unei companii de transport, inteligența artificială ar putea să ajute la optimizarea rutelor și la planificarea eficientă a resurselor. Prin analiza datelor despre trafic, condițiile meteo și cerințele clienților, tehnologia modernă poate genera rute mai precise și mai economice.

Astfel, compania poate reduce costurile de operare, timpul petrecut de șoferi în tranzit și impactul asupra mediului, îmbunătățind totodată satisfacția clienților și eficiența globală a afacerii.

5.Importanța abilităților interpersonale

Pe lângă competențele tehnice menționate la începutul articolului, ca antreprenor nu trebuie să scapi din vedere nici importanța abilităților interpersonale. Pentru că da, tehnologia poate facilita comunicarea, dar abilitățile interpersonale rămân esențiale pentru a construi relații solide și pentru a lucra eficient în echipă. De asemenea, dezvoltă și capacitatea angajaților de a rezolva probleme într-un mod creativ și de a aborda nevoile celorlalți cu empatie, ceea ce duce la crearea unei culturi organizaționale sănătoase.

De exemplu, ca manager, dacă îți asculți activ angajații și răspunzi cu empatie la preocupările lor, le demonstrezi că îți pasă de bunăstarea lor și îi faci să se simtă valorizați. În schimb, dacă evaluarea anuală e făcută cu un chatbot, rezultatul în ceea ce privește emoțiile și sentimentele angajaților cu siguranță nu este același.

În concluzie, într-o eră digitală în continuă evoluție, adoptarea și adaptarea noilor tendințe la stilul de muncă al companiei devin cruciale pentru asigurarea sustenabilității afacerii tale. Implementează soluțiile din acest articol pentru a rămâne competitiv și relevant.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Iunie 2024 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.