Nici nu ne dăm seama când trece timpul atunci când suntem părinți. Venim cu bebelușul nostru de la spital, iar, parcă într-o clipă, ne vedem puiul mare, adolescent, apoi adult, gata să își ia zborul din casa părintească. Copiii sunt cea mai mare binecuvântare, iar fiecare eveniment legat de ei este o bucurie pentru inimile celor care îi iubesc. Aniversările sunt printre cele mai importante momente, fiecare an de viață fiind sărbătorit cum se cuvinte. Desigur, există unele zile de naștere care au o însemnătate mai mare, printre acestea fiind cea de la 14 ani, urmată de majorat. Organizarea unei petreceri minunate, atunci când copilul tău se transformă în adult, împlinind vârsta de 18 ani, poate fi o experiență memorabilă, distractivă, emoționantă. Însă trebuie să recunoaștem și faptul că putem să ne simțim copleșiți. Asta se întâmplă nu atât din cauza organizării petrecerii în sine, ci din cauza faptului că trebuie să ținem cont de anumite elemente ce se înscriu în trendul tinerilor de azi. Toate elementele, la un loc, ne vor ajuta să îi facem copilului o surpriză de proporții, printr-o festivitate demnă de această minunată vârstă.

Un buget stabilit corect

Banii sunt importanți, în orice situație. Așa că atunci când organizezi un party de majorat este bine să pui pe foaie calculele necesare. Ar trebui să decizi o sumă, una rezonabilă. Asta depinde de cât de mult ești dispus să cheltui pentru acest eveniment, încercând să îți menții limitele. Nu trebuie să te trezești ulterior că nu mai ai bani să treci luna. Un buget bine stabilit te va ajută să iei cele mai bune decizii cu privire la locație, meniu, decor, divertisment.

Când are loc evenimentul

Acesta este un lucru important, care ar trebui pus în același rând cu ceea ce am spus mai sus. Așadar, alegerea datei nu ar trebui să coincidă cu alte evenimente importante. În general, la sfârșitul săptămânii este cel mai bine să organizezi o zi de majorat. Atunci colegii copilului nu vor fi la școală, existând toate șansele să fie prezenți toți la petrecere. Trebuie să te asiguri și de faptul că locația aleasă poate găzdui invitații pe care plănuiești să îi aduci. Poți alege să organizezi petrecerea acasă sau să închiriezi un spațiu special pentru evenimente, cum ar fi o sală, o grădină sau un restaurant. Nu uita însă de buget, care va fi punctul de plecare la fiecare decizie legată de petrecere.

Cine vine?

Aici nu ar trebui să te bagi, ci doar să aduci unele sugestii. Discută cu copilul tău care, mai mult ca sigur îți va da o lista cu prieteni. Dacă dorești să chemi și tu câțiva apropiați, vorbește cu copilul tău despre asta. Explică-i că îți dorești din suflet ca și alți oameni să ia parte la bucuria pe care o trăiești. Este important să existe însă o limită la numărul de invitați pentru a planifica corespunzător mâncarea, băutura, spațiul necesar. Dacă el dorește să invite toată școală, roagă-l totuși să fie rezonabil.

Tema, decorul, accesoriile

Nu mai sunt acele vremuri când totul se făcea în cadru restrâns, cu un tort, câteva aperitive, când câțiva membri ai familiei cântau “La mulți ani” și acesta era tot majoratul. Lucrurile s-au schimbat. Mai mult ca sigur că fiul sau fiica ta va alege o temă pentru petrecere, care să reflecte interesele sau pasiunile sale. O temă bine aleasă poate însemna distracție. După ce ai decis tema, alege ulterior decorurile, culorile, elementele de design care se potrivesc cu ea. La https://www.departy.ro/ vei găsi tot ce îți trebuie, chiar și pentru cel mai pretențios dintre copiii care își serbează majoratul.

Citeste si:
Corina Caciuc, partenera lui Laurențiu Reghecampf, a născut cel...
Corina Caciuc, partenera lui...

Meniul

Dacă la petrecerile copiilor mici mâncarea este pe locul doi, nu asta se va întâmpla la un majorat. Meniul este un aspect important al unei asemenea petreceri. Ar trebui să îi ceri părerea copilului tău. Ai o mulțime de opțiuni cum ar fi un bufet suedez, să angajezi servicii de catering sau să pregătești singur mâncăruri delicioase, deși, dacă vorbim de un număr mare de invitați, s-ar putea să-ți fie cam greu. Nu uita de desert, tortul fiind, chiar și la 18 ani, piesa de rezistență. Băuturile pot fi, de data asta și alcoolice, cu supraveghere, cu condiția că cei care nu au 18 ani împliniți să nu servească decât sucuri sau tot ceea ce nu conține alcool.

Muzică de top

Pentru a menține atmosfera, nu aduce magicieni, clovni sau alte personaje…copilul tău face 18 ani, nu 8. Poți, în schimb să angajezi un DJ care să se ocupe de un playlist cu muzica preferată. Dacă pui tu muzică, trebuie să știi exact ce este în tendințe sau ce ascultă grupul de prieteni ai copilului tău. Asigură-te că există un ring de dans, pentru că, mai mult ca sigur, nu va stă nimeni deoparte.

Citeste si:
Oana Ioniță, păcălită de fostul soț pentru a-l întoarce pe fiul ei...
Oana Ioniță, păcălită de...

Fotografii memorabile

Un asemenea moment nu trebuie uitat. De aceea, așa cum poate ai făcut-o în fiecare an, ar trebui să te ocupi de surprinderea imaginilor minunate ale evenimentului. Dacă bugetul tău îți permite asta, ai putea angaja un fotograf profesionist. Dacă nu, îi poți cere unui prieten să se ocupe de acest aspect. Creează un colț foto, cu props-uri, pentru amintiri de neuitat ale petrecerii.

Respectarea regulilor

Am mai vorbit mai sus despre anumite reguli. Insistăm asupra lor. Știm că mulți vor fi deja majori, însă, până la urmă, sunt tot niște copii. Dacă petrecerea implică consumul de alcool, asigură-te că respecți vârsta legală și că ai un plan pentru a evita consumul excesiv. De asemenea, fii atent la siguranța invitaților, asigură-te că există suficiente opțiuni pentru transportul acestora către casă după petrecere sau că vin părinții să îi ia pe ceilalți copii.

Citeste si:
Ilinca Vandici, confesiuni despre divorț și relația cu tatăl fiului...
Ilinca Vandici, confesiuni...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Ianuarie 2024 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.