Dacă ești în căutarea de noi oportunități de viață, Craiova poate fi o alegere excelentă. Pe aici trece autostrada expres Craiova-Pitești, în curs de finalizare. Orașul se află la intersecția mai multor drumuri naționale și noduri feroviare, fiind un important centru urban, istoric, cultural, comercial, financiar și industrial. Iată ce este de știut despre Craiova.

Cum te poți deplasa în Craiova?

Cel mai accesibil mod de a te deplasa în Craiova este cu ajutorul transportului public, reprezentat de o rețea extinsă de autobuze, tramvaie și troleibuze. De asemenea, taxiurile și alternativele de ridesharing sunt la tot pasul.

În prezent, există 9 km de piste de biciclete plus pista amenajată în parcul Romanescu, însă această infrastructură este în curs de dezvoltare. Pentru a explora Centrul Vechi, este suficient să îți iei o pereche bună de pantofi sport.

O altă opțiune, mai ales dacă stai la casă, este să folosești autoturismul. Acesta îți permite să te deplasezi unde ai nevoie. Totuși, traficul este destul de mare, mai ales la orele de vârf.

Unde să stai în Craiova?

Majoritatea cartierelor din Craiova sunt liniștite. Indiferent dacă alegi apartament de 2 camere Craiova sau o locuință mai mare, cartierele Rovine și Lăpuș și zonele Nanterre, General Magheru, Pasajul Universității și General Dragalina sunt cele mai bune opțiuni.

De asemenea, în alegerea locuinței, ține cont și de zona în care vei lucra, de accesul la școli, magazine, piețe, spital, în funcție de ceea ce-ți dorești: mai multă liniște sau să fii apropiat de aglomerația zonei centrale.

Obiective turistice în Craiova

În Craiova, ai acces la numeroase obiective turistice, pe care le poți explora în voie. Iată care sunt cele mai importante dintre ele.


  • Grădina Botanică - este a patra grădină botanică din România după Iași, București și Cluj-Napoca. Se află în zona centrală a orașului și include opt zone cu plante diverse și muzeu, toate pe o suprafață de circa 13 hectare. Cu peste 6.000 de specii de flori, arbuști, lacuri, lebede, broaște țestoase, expoziție de sculpturi de lemn și chiar un Observator astronomic, Grădina Botanică este un loc încântător pentru o mini-excursie cu familia sau pentru a te relaxa în pauza de la locul de muncă;

    Citeste si:
    Târgul de Crăciun de la Craiova se deschide din 11 noiembrie
    Târgul de Crăciun de la...

  • Muzeul de Artă - însăși clădirea în care se află este o comoară istorică. Dacă ești pasionat de arhitectură, este posibil ca Palatul Constantin Mihail să te impresioneze chiar mai mult decât colecțiile de artă. Astăzi, muzeul conține mai bine de 8.000 de opere de artă românească și europeană. Vei putea descoperi tablouri semnate de Theodor Aman, Ștefan Luchian, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza și mulți alții. De mare valoare sunt și piesele lucrate de sculptorul Constantin Brâncuși, respectiv: Cap de copil, Cap de fată, Domnișoara Pogany, Sărutul, Fragment de tors și Vitellius;


  • Centrul „Constantin Brâncuşi” - deschis recent în curtea Muzeului de Artă, acesta include o galerie subterană de peste 1.000 mp, săli de spectacol; aici, se organizează ateliere de creație, expoziții și conferințe;

    Citeste si:
    Un cuplu din Italia a plecat în vacanţă la Cracovia, dar a ajuns la...
    Un cuplu din Italia a plecat...

  • Centrul Vechi - este compus din alei pietonale, câteva clădiri cu însemnătate istorică, terase și cafenele. Tot în această zonă te vei putea delecta cu elemente de artă stradală, care au început să împânzească orașul, în ultimii ani;


  • Casa memorială „Elena Farago” - include peste 350 de exponate, de la cărți și reviste la documente originale, piese de mobilier, scrisori. Poate fi de interes mai ales pentru iubitorii operei acestei scriitoare, precum și pentru copii și adolescenți. Nu este deschisă în weekend;


  • Parcul Nicolae Romanescu - este considerat al doilea parc din România, după Herăstrău, cu o suprafață de aproximativ 90 de hectare. Anterior, purta numele de Parcul Bibescu, deoarece înainte de amenajarea sa, acolo se afla moșia familiei cu același nume. Poți să te plimbi pe aleile lungi, să te bucuri de susurul cascadelor sau să explorezi Lacul Mare cu hidrobicicleta, unde poți admira lebede și rațe.

    Citeste si:
    Cum a reușit un bărbat din Craiova să ascundă moartea fostei soții,...
    Cum a reușit un bărbat din...

Craiova este un oraș vibrant, cu oportunități profesionale, locuri de relaxare și destindere, având un cost al vieții mai mic decât în București și o istorie bogată.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Ianuarie 2024 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.