Pentru a realiza un machiaj reușit, fie că este unul de fiecare zi sau pentru un eveniment special, este important să știi exact ce produse sunt potrivite, ce trăsături faciale să accentuezi, cum să folosești diverse tehnici pentru a ascunde eventualele imperfecțiuni și cum să obții un machiaj nu doar cu un aspect frumos, ci și rezistent.

Este important ca machiajul să fie adaptat evenimentului, personalității celei care îl poartă și efectului pe care doreștă să îl obții. Cu puțină experiență și produsele potrivite, vei obține cu siguranță un efect spectaculos, care va rămâne intact toată ziua.

Cum îți organizezi kitul de make-up

Dacă ești o iubitoare a make-up-ului și îți place să experimentezi cu produse și tehnici de aplicare a machiajului, este esențial să îți creezi un kit din care să nu lipsească produsele pe care le folosești cel mai des. În general, conținutul unei truse complete de make-up variază în funcție de nevoile și preferințele fiecăreia. Poate fi o provocare la început să găsești formula perfectă pentru o trusă completă de machiaj. Acest pas este însă important, pentru că te va ajuta să înveți care sunt diferențele dintre produse și care sunt cele mai potrivite pentru tine.

Este recomandat să găsești o trusă cât mai încăpătoare și rezistentă, în care sa ai suficient loc pentru mai multe nuanțe de fond de ten pe care să le combini, concealer, ruj, gloss și un set machiaj din care să nu lipsească produsele esențiale. Alege o trusă de make-up compartimentată eficient, în care să poți păstra toate lucrurile bine organizate, pentru a le găsi rapid atunci când ai nevoie de ele. Este important să cureți trusa și produsele după fiecare utilizare, mai ales pensulele, pentru a îndepărta murdăria care se acumulează atunci când aplici machiajul și care poate duce la apariția acneei și a iritațiilor pe piele.

Chiar dacă este o investiție destul de costisitoare, alege produse și accesorii de cea mai bună calitate, de la branduri renumite, care îți vor asigura un machiaj rezistent și de efect, fie că este vorba despre unul simplu sau mai special. Chiar dacă nu vei putea să achiziționezi imediat toate articolele de care ai nevoie, un kit de make-up complet este esențial pentru a avea mereu aspectul dorit, iar acesta se construiește în timp, pe măsură ce vei căpăta experiență și vei ști exact ce să alegi.

Produse esențiale pentru a obține un machiaj perfect

Machiajul pentru un eveniment și chiar și cel de zi cu zi, dacă este realizat impecabil, îți va da o stare de bine și încredere în tine. Acest lucru poate fi obținut doar cu produsele potrivite, de cea mai bună calitate. Pentru ca machiajul să reziste timp de mai multe ore, asigură-te că ai în kitul de make-up 5 produse esențiale pentru a realiza un machiaj frumos și rezistent:

Citeste si:
Tendințele verii în machiaj: naturaleţe şi expresivitate
Tendințele verii în machiaj:...
  1. Fond de ten rezistent la transfer. Ocaziile speciale sau zilele agitate sunt destul de solicitante, de aceea, optează pentru un fond de ten de calitate, care să reziste cât mai multe ore. Acesta trebuie să fie aplicat corect, cu o pensulă sau un burete special de machiaj, umezit, care asigură o fixare bună și o acoperire uniformă;

  2. Baza de machiaj. Rolul acesteia este de a fixa cât mai bine celelalte produse de machiaj pe piele și pentru a ascunde porii măriți sau alte imperfecțiuni ale pielii. Aceasta uniformizează de asemenea culoarea tenului, pentru ca fondul de ten să acopere cât mai bine;

  3. Rimel rezistent la apă. Rimelul este indispensabil în rutina de make-up, pentru a accentua privirea și pentru a pune în valoare machiajul ochilor, așa că este important să te asiguri că alegi un rimel rezistent, care nu va curge pe parcursul zilei;

    Citeste si:
    Raluca Bădulescu, nerecunoscută de fostul ei soț după de a văzut-o...
    Raluca Bădulescu,...
  4. Ruj rezistent la transfer. Pentru a evita aplicarea rujului de mai multe ori și pentru a evita urmele inestetice lăsate pe ceașca de cafea sau pe paharul de apă, este recomandat să folosești un ruj rezistent la transfer, pentru a limita numărul de aplicări;

  5. Pudra compactă. Aceasta este mult mai rezistentă și mai eficientă decât cea clasică, sub formă de pulbere, și are rolul de a ține sub control excesul de sebum. În plus, te va ajuta să eviți aspectul de ten lucios pe parcursul zilei.

Machiajul este o parte esențială a rutinei noastre zilnice, de aceea, este recomandat să te asiguri ca alegi și folosești cele mai bune produse și tehnici de machiaj pentru ca rezultatul final să fie spectaculos, rezistent și fără imperfecțiuni.

Sursa foto: Shutterstock


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Decembrie 2023 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.