Pe 12 Octombrie, Le Chateau – Castelul din inima Bucureștiului, a fost locul unde caritatea și generozitatea s-au unit pentru a schimba viețile copiilor și tinerilor cu autism din România. A opta ediție a Balului Bucuriei, organizat de Autism Voice, s-a dovedit a fi o seară memorabilă, plină de speranță și împlinire, ce a adus împreună 190 de oameni de afaceri și susținători ai cauzei care au reușit să strângă impresionanta sumă de 57.000 de euro.

Această ediție specială, cu tema „Humankind", a urmărit strângerea de fonduri pentru a oferi servicii de recuperare și integrare copiilor și tinerilor cu tulburări de spectru autist. Balul Bucuriei 2023 a depășit cu mult obiectivul propus, deschizând astfel noi perspective atât pentru copiii și tinerii afectați, cât și pentru familiile lor. Banii obținuți nu reprezintă doar o cifră, ci o promisiune pentru viitor, fondurile strânse fiind transformate în aproximativ 3.500 de ore de terapie specializată, programe de recuperare, consiliere psihologică, evaluări de specialitate și ateliere de educație non-formală. Astfel acest ajutor va merge la nu mai puțin de 440 de copii, adolescenți și adulți cu autism, care își vor îmbunătăți calitatea vieții și se vor integra mai bine în societate.

„Ediția acestui an a fost un succes din toate punctele de vedere. Nu numai că am avut alături parteneri vechi și donatori dragi, dar am avut alături și parteneri noi, ceea ce ne confirmă faptul că vocea copiilor cu autism se aude din ce în ce mai bine, la nivel național. Fondurile strânse în acest an vor contribui la menținerea serviciilor noastre la o calitate înaltă pentru cei 500 de beneficiari ai noștri, copii, adolescenți și tineri cu autism. Mai mult, suma obținută ne va ajuta să dezvoltăm programele actuale și să începem să construim programe noi de recuperare și integrare, pentru anul 2024, cum ar fi programe de inserție pe piața muncii pentru tineri adulți cu autism și adăugarea unor resurse noi, fizice și digitale, în cadrul grupurilor de socializare și atelierelor de educație non-formală pe care le desfășurăm în centre și Institut.”, afirmă Anca Dumitrescu, Președintele Autism Voice.

Citeste si:
Cum să faci compania ta o destinație de top pentru tinerii din...
Cum să faci compania ta o...

Balul Bucuriei a reprezentat o seară de solidaritate și inspirație pentru toți participanții, un moment memorabil de sprijin și motivație pentru această cauză nobilă. Evenimentul a fost condus cu căldură și empatie de Eli Neicuț, creator de conținut și influencer de fapte bune. Copiii cu povești de succes din cadrul centrului Autism Voice au adus zâmbete pe chipul celor prezenți cu momente speciale de poezie și muzică, care au stârnit emoția colectivă. Mira, artista cu un succes imens în rândul tinerei generații, a ridicat oamenii la dans și a cântat alături de copiii prezenți, creând un moment încărcat de emoție și bucurie. De asemenea, Ștefan Muțiu și Amelia Racea, două figuri marcante în lumea gimnasticii și campioni europeni, au prezentat momente de acrobație spectaculoase, reamintind că orice este posibil atâta timp cât îți dorești. Acest amalgam de talente și momente speciale au contribuit la crearea unei serii cu adevărat memorabile.

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

Cu peste 200 de SMS-uri cu textul „VOCE" trimise la 8844 cu ocazia evenimentului, susținătorii și-au demonstrat angajamentul de a face o schimbare semnificativă în viața copiilor cu autism. Această mobilizare și sprijinul comunității sunt esențiale pentru ca asociația Autism Voice să poată oferi programe de recuperare de calitate pentru cei afectați de tulburări de spectru autist.

Cu toate astea, deși Balul Bucuriei a fost un real succes, este important de subliniat că provocările pentru copiii și tinerii cu autism din România nu se opresc aici. Conform unui studiu realizat recent de Autism Voice, 65% dintre părinții cu copii cu autism se confruntă cu dificultăți financiare majore în accesarea serviciilor necesare. Aceste date subliniază importanța continuării eforturilor de a oferi terapie de calitate pentru a spori șansele de recuperare și integrare socială.

Citeste si:
Ianis Hagi și Elena, un Crăciun special. Au devenit soț și soție:...
Ianis Hagi și Elena, un...

„Putem fi susținuți de companii, pe baza sponsorizărilor, sau de persoane fizice, pe baza SMS-urilor. Orice companie care plătește impozitul Statului român, fie pe venit, fie pe profit, poate redirecționa deductibil până la 20% din acel impozit în baza Legii Sponsorizării din 32/1994 cu adăugirile și completările în vigoare. Mai mult, începând din 2022, orice companie care nu și-a atins acest plafon de 20% din impozit în anul anterior (2022) sau nu a sponsorizat niciodată, o poate face asemenea, deductibil, în baza Declarației 177 a ANAF, regăsită public pe website-ul autorității. Persoanele fizice pot susține campania prin trimiterea unui SMS cu textul VOCE la 8844, donând astfel lunar 2 euro.”, a adăugat Nicoleta Orlea, Director de Fundraising și Comunicare Autism Voice.
Mai multe detalii despre forme de a susține misiunea organizației se pot găsi pe site-ul Autism Voce.

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu, dată afară cu copiii din casa fostului soț:...
Claudia Pătrășcanu, dată...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Octombrie 2023 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.