Poate că achiziția hainelor pentru copii nu pare ceva extrem de dificil, însă există câteva criterii care îți vor face, dacă nu viața, cel puțin alegerea mai ușoară, mai ales dacă ești părinte pentru prima dată. De la alegerea unei perechi de pantaloni, a unui trening pentru copii și până la rochițe de prințesă sau costume elegante pentru băieți, există câteva aspecte la care îți recomndăm să fii atent și despre care vom discuta în rândurile următoare.

1. Material de calitate

Oricare ar fi ocazia pentru care vei cumpăra hainele, primul criteriu de care este necesar să ții cont atunci când cumperi haine pentru copilul tău este cel al calității materialului. Aspectul estetic este și el important, într-o anumită măsură, însă cel calitativ trebuie să primeze deoarece pielea copiilor este mult sensibilă decât cea a adulților și copiii sunt mult mai predispuși la iritații și alergii. De aceea, fie că alegi un trening pentru copilul tău, un tricou, o fustă sau o rochiță, verifică etichetele și asigură-te că materialele sunt naturale, cum ar fi bumbacul, de exemplu. Pe lângă faptul că sunt prietenoase cu pielea copilului tău, materialele de calitate sunt și rezistente în timp numărului ridicat de spălări și purtări.

2. Piese de bază

Copiii cresc foarte repede, așa că te sfătuim să nu cazi în capcana de a cumpăra exagerat de multe haine pentru că riști să nu apuce să le îmbrace pe toate. Orientează-te către piese vestimentare de bază, cum ar fi: hanoracele, tricourile, blugii, maletele, geci, mănuși, căciuli și fulare pentru sezonul rece și treningurile pentru copii. Este mult mai recomandabil să suplimentezi garderoba decât să umpli un dulap cu haine rămase mici, nemaipomenind de economia pe care o poți face.

3. Mărime și croială

Pe lângă calitatea materialului, despre care vorbeam mai sus, mărimea și croiala sunt și ele criterii importante atunci când alegi hainele pentru copilul tău deoarece acestea contribuie la crearea confortului. Te sfătuim să măsori copilul, înainte de a achiziționa o piesă vestimentară și să consulți apoi ghidul pentru mărimi deoarece vârsta nu este cel mai indicat criteriu de selecție. Fie că faci cumpărărtuirle din managazine fizice sau online, alege mărimi și croiuri lejere, în care să se simtă bine. Imaginează-ți ce grad de discofort ar simți fetița sau băiețelul tău ta ar îmbrăca un trening pentru copii care nu îi oferă libertate de mișcare.

Citeste si:
Corina Caciuc, partenera lui Laurențiu Reghecampf, a născut cel...
Corina Caciuc, partenera lui...

4. Anotimpul potrivit

În cazul hainelor pentru copii, te sfătuim să nu ții cont de atât de utilul proverb românesc “Fă-ți vara sanie și iarna car’’, care se potrivește în multe contexte, dar nu și în acesta. De ce? Pentru că așa cum menționam și mai sus, copiii creesc foarte repede și s-ar putea să ai surpriza că ce ai cumpărat în urmă cu două-trei luni, nu le mai este bun. Așa că fă achiziția în sezonul în care te afli pentru a fi sigur că nu irosești banii degeaba.

5. Funcționalitatea

În funcție de vârsta copilului, acesta are nevoie de mai mult sau de mai puțin ajutor în ceea ce privește îmbrăcatul sau dezbrăcatul, așa că recomandarea este să te orientezi către piese vestimentare pe care să le poarte ușor, cum ar fi tricouri, pantaloni lejeri, fustițe și rochițe lejere, sau chiar treninguri pentru copii. În acest mod, va fi mai ușor și pentru tine pentru ca nu va mai fi nevoie să îl/o ajuți de fiecare dată când se îmbracă și se dezbracă și îi vei oferi și copilului tău gradul de independență de care are atât de mare nevoie. Evident, vor exista și ocazii speciale, pentru care va fi nevoie să alegi ținute mai fancy, dar având în vedere faptul că frecvența lor nu este una crescută, este de ajuns ca și numărul ținutelor să fie unul scăzut.

Citeste si:
Oana Ioniță, păcălită de fostul soț pentru a-l întoarce pe fiul ei...
Oana Ioniță, păcălită de...

Sperăm că te-au ajutat sfaturile noastre și că vei transforma această activitate în una distractivă și utilă. Spor la cumpărături și nu uita să pui calitatea pe primul loc!


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Iunie 2023 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.