Vrei să le oferi vârstnicilor din familia ta posibilitatea de a se bucura de o viață cât mai liniștită și lipsită de griji?

Găsește pentru ei un camin de batrani potrivit, unde să aibă parte de servicii medicale, de un spațiu curat și prietenos, dar și de socializare cu ceilalți oaspeți. Astfel, te asiguri că bunicii primesc atenția pe care o merită, respect, dar și iubire, trăind într-un mediu special creionat pentru ei. Află, așadar, mai multe detalii din rândurile ce urmează, pentru a fi sigur că iei cea mai bună hotărâre!

Cămin de bătrâni – locul ideal, unde vârstnicii au parte de condiții excelente

Dacă încă nu ești sigur în privința unui azil de bătrâni, atunci este bine să știi că acesta este un spațiu în care seniorii se bucură de atenție din partea personalului calificat, de acces la servicii medicale, dar și de socializare. Toate acestea le lipsesc bunicilor atunci când locuiesc. Mai mult, din păcate, din cauza trecerii timpului și a bolilor cu care se confruntă, acasă ajung să nu mai poată merge la cumpărături și nici să facă ordine în casă suficient de des pe cât ar trebui. Aceste probleme nu mai există, însă, într-un azil, pentru că aici se ocupă altcineva de toate sarcinile zilnice.

Probleme locomotorii

Unul dintre motivele care te pot convinge să cauți un cămin de bătrâni este acela că seniorii pot avea probleme locomotorii. Din păcate, atunci când nu se pot deplasa, după ce o viață întreagă au fost independenți, bunici ajung să se confrunte cu stări de frustrare. În cadrul căminului, însă, bunicii sunt ajutați de către infirmiere atunci când vor să se deplaseze până la toaletă, până la bucătărie ori pur și simplu până în spațiul comun, destinat socializării. Totodată, seniorii au acces la cadre de calitate, de mers, pe care le pot utiliza cu încredere.

Probleme neuro-degenerative

Alzheimer-ul este una dintre bolile care ajung să afecteze bunicii pe măsură ce timpul trece. Din păcate, această boală presupune confuzie, pierderea capacității de concentrare, dar și stări de tulburare. De aceea, recomandat este ca atunci când seniorii suferă de Alzheimer să fie mereu monitorizați și supravegheați, lucru care se întâmplă fără probleme într-un cămin de bătrâni.

Citeste si:
Unde pot apela după ajutor bătrânii din România care au nevoie de...
Unde pot apela după ajutor...

Nevoia de socializare

Printre detaliile, pe care să lei iei în considerare se numără și faptul că într-un azil, seniorii se bucură și de socializare, un aspect care le lipsește extrem de mult acasă. De exemplu, pot petrece timpul alături ceilalți oaspeți de vârste apropiate atât în interior, în sala de întâlnire, cât și afară, atunci când vremea este una frumoasă.

Nu ai suficient timp la dispoziție

Atunci când lucrezi și ai și copii, nu este deloc o rușine să recunoști faptul că nu ai suficient timp la dispoziție pentru a te îngriji și de unul dintre bunici ori unul dintre părinți. Seniorii sunt înțelepți și înțeleg acest aspect. În această situație, să alegi un azil bun este o soluție eficientă pentru ambele părți pe termen lung, în condițiile în care îi poți vizita pe cei dragi ori de câte ori simți nevoia.

Citeste si:
Bani de la stat pentru cei care angajează vârstnici. „Cei trecuți...
Bani de la stat pentru cei...

Batranetifericite.ro oferă vârstnicilor un mediu propice, în care au parte de haine curate, de așternuturi bine igienizate, dar și de un mediu plăcut în care să-și petreacă fiecare zi. Acest azil de batrani accesibil pune la dispoziția oaspeților inclusiv alimente de calitate, atent alese, dar și posibilitatea de a socializa cu persoane de vârste apropiate, pentru a se simți confortabil!

Date de contact:

Email: contact@batranetifericite.ro

Telefon: 0722 624 264


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Iunie 2023 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.