Un număr însemnat de bătrâni din România suferă de singurătate și lipsa unui trai decent. Circa 13 mii de apeluri telefonice au fost recepționate anul trecut de Fundația Regală Margareta a României.

Bătrânii din România trăiesc în singurătate și lipsa unui trai decent

Peste jumătate dintre bătrânii care au apelat la Fundația Regală Margareta a României după ajutor locuiesc singuri, în mediul rural sau în orașe mici. Aceștia au spus că nu au acces la informații, la servicii specializate și duc lipsă de sprijin material.

În anul 2021, 900.000 de pensionari în vârstă din țară au avut o pensie de sub 1.000 de lei. Telefonul vârstnicului 0800.460.001, este destinat tuturor persoanelor bătrâne care au nevoie de ajutor sau care se află într-o situație grea.

Vârstnicii duc lipsă de comunicare

„Ne impresionează vârstnicii care nu se spun că nu au cu cine să stea de vorbă. Care ne spun că deși mâncare găsesc, o persoană cu care să vorbească este mai greu de găsit. Sunt vârstnici cu foarte multe probleme. Pe primul loc se află nevoia de informații utile.

Retail jobs

În 2021, cea de-a doua nevoie a fost de sprijin financiar. Împreună cu donatorii și sponsorii le-am oferit tichete sociale, pachete cu alimente sau produse de igienă”, spune Roxana Molocea, coordonatorul programului Telefonul Vârstnicului de la Fundația Regală Margareta a României.

Numărul poate fi apelat de luni până vineri între orele 8.00 și 20.00, și sâmbătă între 8.00 și 16.00.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Ianuarie 2022 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.