Când vine vorba despre alegerea materialelor pentru acoperişul tău, țigla metalică este o opţiune excelentă, datorită durabilităţii, întreţinerii uşoare şi eficienţei energetice. Mai mult, poţi maximiza aceste avantaje alegând țigla metalică de calitate superioară, precum oţelul nordic SSAB, din care este făcută țigla de la RoofArt.

Cu experiență îndelungată de peste 20 de ani pe piața de profil, RoofArt este un furnizor de încredere de materiale pentru acoperişuri, de la țiglă la accesorii, dar oferă, în acelaşi timp, consultanță pentru alegerea celei mai bune opţiuni pentru clienţi, precum şi servicii conexe. Țigla metalică de la RoofArt are caracteristici unice în piaţă, care asigură calitate superioară, rezistență îndelungată şi instalare facilă a acoperişului.

RoofArt oferă mai multe tipuri de ţigle metalice, precum Umbrella, Arctica şi Nordica, disponibile în diverse variante, în funcţie de caracteristici şi de materia primă utilizată. Află mai multe despre tipurile ţiglei metalice direct de pe site-ul RoofArt şi alege cea mai potrivită varianta pentru nevoile tale!
În acest articol, îţi vom prezenta un ghid pas cu pas despre cum să instalezi corect acoperişul din ţigle metalice, cu ajutorul informaţiilor oferite de specialiştii RoofArt.

Instalarea corectă a ţiglei metalice

Instalarea corectă a ţiglei metalice este esenţială pentru a te asigura că acoperişul tău îşi îndeplineşte funcţiile, precum izolaţia termică şi acustică, hidroizolaţia şi protecţia locuinţei. Apelează întotdeauna la o echipă de profesionişti pentru montaj, care respectă tehnologia de montare şi care îţi poate oferi o garanţie a lucrării.

În continuare, îţi prezentăm câţiva paşi de bază pentru instalarea corectă a ţiglei metalice, având în vedere modelul Umbrella de la RoofArt şi alte accesorii care compun sistemul de învelitoare.
1. După ce ai ales modelul preferat de țiglă, alege accesorii confecţionate din aceeaşi materie primă, pentru a beneficia de avantaje estetice şi, mai ales, practice.
2. Începe montajul sistemului pluvial (cârlige de jgheab, sorţ de streașină, stabilizatoarele jgheab) și apoi fixează folia anticondens de streașină, folosind silicon. Întinde folia peste paziile laterale şi şort.
3. Realizează procesul de şipcuire, respectând distanţele şi dimensiunile corespunzătoare. De exemplu, pentru țigla metalică Umbrella, contrașipcile verticale se pun de-a lungul căpriorilor, la distanţă de 600-800 mm.
4. Urmează instalarea şipcilor orizontale, de la streaşină până la coama acoperişului, la distanţă de 350 mm.
Sfatul profesioniștilor RoofArt: Primul interval va fi mai mic cu aproape o treime din diametrul jgheabului. Panoul de țiglă metalică trebuie să depăşească muchia șortului de streaşină cu aproximativ 5 mm. Foloseşte o scândură de 30x150mm pentru a face șipca suport pentru șorțul de streașină şi pentru cârligele de jgheab.
5. Continuă cu instalarea plasei de aerisire.
6. Apoi, se montează șortul de mascare a primei şipci orizontale, suprapunându-l 1-2 mm pe plasa de aerisire.
Sfatul profesioniștilor RoofArt: Deasupra primei şipci orizontale se adăugă cu şuruburi încă o şipcă orizontală cu dimensiunile 40×50 mm, unde înălţimea este 40 mm, fiind cu 10 mm mai înaltă decât prima şipcă. În partea laterală a şipcii adăugate se înlătură 10 mm din înălţimea ei, pe lungimea care corespunde cu lăţimea șorțului de mascare fronton.
7. Fixează folia anticondens. Şi pentru acest pas vei avea nevoie de accesorii – capse de construcţie.
8. Continuă cu instalarea racordului lateral sau a frontonului interior pe interiorul paziei laterale. Accesorii necesare: cleme şi şuruburi, care se fixează în sipca orizontală.
9. Abia după aceşti pasi suprafaţa este pregătită pentru a instala țigla metalică Umbrella, începând de la dreapta spre stânga şi de la streașină spre coamă.
10. Primul panou se fixează cu trei şuruburi orientate paralel cu panta acoperişului. Pe șorțul de mascare de pe prima şipcă se fixează, la 365 mm distanţă, piesele de prindere țiglă. În locul de fixare de piesele de prindere țiglă, în partea de jos, se găureşte primul panou de țiglă. Apoi, panoul de țiglă metalică se fixează în şuruburi. Partea de sus a panoului de țiglă se fixează în patru şuruburi montate perpendicular pe panta acoperişului cu cleme debitate şi pregăurite în șipca orizontală.
11. Cel de-al doilea panou de țiglă se suprapune pe primul, fixându-se cu şuruburi ascunse în paralel cu panta acoperişului.
12. Continuă cu instalarea celorlalte panouri de ţigle metalice și cu fixarea șorțului lateral de streaşină.

Citeste si:
Cele mai valoroase 7 lecții de stoicism. Ghidul tău către o viață...
Cele mai valoroase 7 lecții...

Pentru a păstra garanţia ţiglei metalice şi pentru a te bucura de un acoperiş durabil şi eficient, apelează la o echipă de profesionişti, precum cei de la RoofArt, care te pot ajuta cu materiale de calitate superioară, recomandări pentru instalarea corectă şi respectarea tehnologiei de montaj. O echipă de montatori profesionişti îţi oferă garanţia lucrării, pentru a te asigura că acoperişul tău va rezista în timp şi îşi va îndeplini funcţiile corespunzător.

Alegerea ţiglei metalice ca material pentru acoperişul tău este o decizie înţeleaptă datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă. Totuşi, este important să ţii cont de aspectele esenţiale, precum tipurile de ţigle metalice disponibile şi montajul corect, pentru a te bucura de un acoperiş durabil şi eficient. Prin urmare, asigură-te că apelezi la profesionişti şi foloseşti materiale de calitate, precum cele oferite de RoofArt, pentru a obţine cele mai bune rezultate!

Citeste si:
Strategii pentru o afacere mai prietenoasă cu mediul: ghidul pentru...
Strategii pentru o afacere...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Mai 2023 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.