Cea mai nouă carte scrisă de Gabor Mate, în colaborare cu fiul său, Daniel Mate se numește Mitul Normalității. A fost lansată în octombrie 2022 și de atunci s-a bucurat de un succes enorm. Este cartea ce te poate ajuta să îți recapeți starea de bine și să îi influențezi și pe alții să ducă o viață mult mai bună.

Înainte de a-ți prezenta cartea, vrem să îți spunem și de ce să citești cărțile scrise de acest autor. Gabor Mate este o personalitate în domeniul medicinei. A lucrat timp de 20 de ani ca medic de familie, mai bine de 7 ani a coordonat un centru de îngrijiri paliative și timp de 12 ani a lucrat cu pacienți ce sufereau de dependențe și boli grave, cum ar fi HIV, boli psihice și altele. De-a lungul anilor, Gabor Mate a început să își dea seama că toți pacienții aveau în comun o viață trăită într-un mediu toxic, stresante sau traume provocate în copilărie.

De aceea, și-a dedicat mare parte din carieră pentru a studia relația dintre traumele din copilărie, traumele de la maturitate, anumite pierderi emoționale și bolile psihice, fizice și dependențele.

Cartea Mitul Normalitatii este scrisă alături de fiul său, Daniel Mate. Daniel este chiropractician care se focusează pe starea mentală a pacienților, textier, compozitor și dramaturg pentru teatru muzical.

Noua carte Mitul Normalitatii de Gabor Mate este scrisă drept o critică încurajatoare a modului în care stilul de viață modern și societatea pot favoriza dezvoltarea sau agravarea anumitor afecțiuni și pot împiedica vindecarea. De asemenea, este și o investigație asupra surselor bolilor. Iată care sunt princalele subiecte dezbătute în carte:


  • Tensiunea dintre atașament si autenticitate exprimată prin deconectarea de sine;


  • Amprenta traumei si a stresului cronic in societate;


  • Modurile in care ideea de normalitate a culturii occidentale moderne submineaza bunăstarea si dezvoltarea;

    Citeste si:
    Nicole Cherry a dat cărțile pe față. Cum se descurcă în rolul de...
    Nicole Cherry a dat cărțile...

  • Conexiunile dintre emoții si sistemul nervos si imunitar;


  • Aspectele profunde ale compasiunii si calea spre reconectare.


Gabor Mate vrea să demonteze ,,mitul normalității” despre sănătatea oamenilor. Autorul crede că normalitatea așa cum este astăzi definită neglijează rolul pe care traumele, stresul și haosul vieții moderne le au asupra corpului și minții. De asemenea, Gabor și Daniel Mate consideră că medicina nu vede pacientul ca un întreg și ignoră felul în care stresul și de stilul de viață modern acționează asupra sănătății.

În carte, Gabor Mate demontează cele mai comune mituri factorii îmbolnăvirii, în același timp oferind un ghid pentru a face primul pas spre vindecarea psihică și fizică. Autorii, Gabor și Daniel Mate, atrag atenția și asupra faptului că ce ni se pare normal în societatea nu este nici sănătos, nici natural pentru oameni, cu toate că mentalitatea colectivă consideră altfel.

Citeste si:
Bianca Patrichi a dat cărțile pe față. De cine s-a temut la...
Bianca Patrichi a dat cărțile...

Așadar, dacă vrei să îți schimbi stilul de viață actual și dacă sa te simți mai bine și să ai grijă de sănătatea ta, comandă noua carte scrisă de Gabor și Daniel Mate.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Aprilie 2023 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.